PDL cere premierului Victor Ponta masuri impotriva ministrilor Liviu Voinea si Daniel Chitoiu, pentru intocmirea gresita a bugetului de stat, avand in vedere ca primul ministru a afirmat ca rectificarea negativa s-a facut din cauza unei estimari nerealiste a bugetului.

Deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu, fost ministru al Finantelor in Guvernul Boc, a facut aceasta declaratie, joi, intr-o conferinta de presa, adaugand ca a doua rectificare negativa a bugetului pe acest an este "esecul cel mai negru" al Guvernului Ponta.

"Primul ministrul Victor Ponta ne vorbeste de estimari negative la intocmirea bugetului pe 2013, scuzand rectificarea negativa facuta ieri la nivelul a 5 miliarde de lei. PDL atrage atentia ca estimarile nerealiste la bugetul pe 2013 reprezinta cea mai nerealista estimare din ultimii ani a unui Guvern al Romaniei. Ministerul de Finante si Guvernul Ponta au gresit rau de tot, nu au gresit cu 2 lei, ci au gresit cu 8,2 miliarde de lei, daca este vorba si de prima rectificare din vara care a fost si ea negativa. Este o greseala de neiertat a Guvernului Ponta", a spus Ialomitianu, potrivit MEDIAFAX.

El a afirmat ca PDL considera ca ministrii de la Finante Voinea si Chitoiu trebuie demisi din aceasta cauza.

"PDL cere premierului Victor Ponta sa ne spuna concret ce masuri a luat impotriva celor doi ministri de la Finante Voinea si Chitoiu, care sunt vinovati pentru intocmirea bugetului pe 2013 in mod gresit. PDL considera ca acesti doi ministri sunt incompetenti si trebuie sa fie demisi imediat", a adaugat Ialomitianu.

El a mai aratat ca Guvernul Ponta aplica acelasi model de introducere de taxe si impozite, criticand taxa pe carburanti, care va duce la explozia preturilor, supraimpozitarea drepturilor de autor, calcularea accizelor in functie de rata inflatiei, care va duce la cresterea evaziunii fiscale, impozitul pe parcari, cresterea cotei unice de impozitare sau impozitul diferentiat.

"Sunt scenarii pentru bugetul din 2014. Este clar ca anul 2014 va fi mult mai greu decat 2013, fiind an electoral. PDL solicita tuturor partidelor parlamentare sa sprijine dezbaterea de urgenta de proiectului PDL de relaxare fiscala", a mai spus Ialomitianu.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

El a aratat ca sunt multe voci din PNL care ar sustine proiectul PDL care este blocat la Senat.

"Este o disputa. Chitoiu sustine relaxarea fiscala, Voinea sustine noi impozite si taxe", a mai spus Ialomitianu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.