Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, ca nu vrea sa transforme institutia pe care o prezideaza intr-una de circ sau de cancan, el transmitandu-i deputatului Remus Cernea sa adopte o conduita decenta si ca, daca nu are un sacou, atunci colegii ii vor cumpara unul.

"Sunt un prieten al lui (Remus Cernea - n.r.), il apreciez foarte mult, dar nu vreau sa transform aceasta institutie intr-o institutie de circ si de cancan. Cernea e ales sa faca legi. Un sacou trebuie sa aiba. Daca nu, punem toti bani, scoatem acel tricou la licitatie si ii cumparam domnului Cernea un sacou", a spus Zgonea, potrivit MEDIAFAX.

El a spus ca, in opinia sa, parlamentarii trebuie sa aiba o tinuta decenta ca sa-i respecte astfel pe cei care i-au votat.

"Daca vrem sa venim imbracati hippy, sa venim sport - si eu am acasa o gramada de haine sport, merg la sala de 4-5 ori pe saptamana, dar asta nu inseamna ca trebuie sa vin aici imbracat in trening. Este un respect pe care il dai omului care te-a votat", a spus Zgonea.

Potrivit lui Zgonea, conduita unui deputat inseamna respectul fata de institutie si fata de cetateni.

"Poate ca atunci cand te-ai trezit, cand te-ai nascut, erai dezbracat. Cand vii la munca trebuie sa fii imbracat decent nu pentru Valeriu Zgonea, ci ca sa te respecti pe tine si pe cei care te-au votat. E o institutie publica, nu privata, in care poti sa vii cum vrei. Nu este institutia domnului Cernea. Si domnul Cernea poate sa vina, daca vrea, asa. Dar eu nu am sa-i dau niciodata cuvantul cat timp eu sunt presedintele Camerei", a spus Zgonea.

Zgonea a mai spus ca a fost fan Depeche Mode si ca in liceu era tuns "mai fistichiu" decat este acum Cernea.

"Dar la scoala ma duceam cu camasa, cu cravata, cu haina. Am avut colegi care pe vremea lui Ceausescu erau cu plete. Mai ocoleau, mai isi dadeau cu gel - pe vremea aia nu era, era bere si cu zahar. Dar respectul pentru institutie inseamna sacou si camasa", a incheiat Zgonea.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

Citeste si: Remus Cernea ii ofera lui Valeriu Zgonea un tricou cu Pink Floyd


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.