Cinci persoane au fost puse sub invinuire in dosarul in care se fac cercetari privind incidentul in care a fost agresat ministrul Culturii, Daniel Barbu, acestea fiind citate pentru a li se aduce la cunostinta acuzatiile si a fi audiate, informeaza, miercuri, Parchetul Judecatoriei Sectorului 3.

Potrivit Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, cele cinci persoane au fost citate pentru a li se aduce la cunostinta invinuirea in cauza avand ca obiect savarsirea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, cu prilejul participarii, in 17 octombrie, la un protest neautorizat in Centrul Vechi al Capitalei.

De asemenea, cele cinci persoane puse sub invinuire urmeaza sa fie audiate, arata Parchetul Judecatoriei Sectorului 3, intr-un comunicat de presa remis miercuri agentiei MEDIAFAX.

Cele cinci persoane au fost citate de politisti de la Serviciul Investigatii Criminale - Politia Sector 3, sub indrumarea procurorilor Parchetului Judecatoriei Sectorului 3.

"Pentru garantarea dreptului la aparare al invinuitilor, alte date (inclusiv numele invinuitilor si momentul audierii) nu pot fi facute publice in acest moment", a precizat sursa citata.

In 25 octombrie, Claudiu Craciun si Alexandru Alexe au dat declaratii la Sectia 10 de Politie din Capitala, in dosarul in care se fac cercetari privind incidentul in care a fost agresat ministrul Culturii, Daniel Barbu.

Mai multi martori i-ar fi indicat pe Claudiu Craciun si Alexandru Alexe ca fiind persoanele care in seara zilei de 17 octombrie au spart luneta masinii in care se afla ministrul Culturii, Daniel Barbu.

Tot in 25 octombrie, la Sectia 10 Politie au fost audiate mai multe persoane, unele in calitate de martori.

Claudiu Craciun a declarat, la iesirea de la Sectia 10 Politie, ca a fost citat in calitate de faptuitor, pentru infractiunea de ultraj, in legatura cu incidentul din 17 octombrie, cand a fost sparta luneta masinii in care se afla ministrul Daniel Barbu.

Craciun a mai spus ca, din punctul sau de vedere, ministrul Culturii, Daniel Barbu, ar fi facut presiuni asupra anchetatorilor, in conditiile in care l-ar fi declarat deja "vinovat, la o ora de maxima audienta".

Citeste si:
USR a depus moțiune simplă împotriva ministrului Culturii
USR a depus moțiune simplă...

El a precizat ca nu a vazut cand a fost sparta luneta autoturismului, sustinand ca ce s-a intalmplat in seara zilei de 17 octombrie nu a fost un atac, ci o intalnire spontana prin care s-a urmarit atentionarea ministrului Barbu despre "catastrofa" care se pregateste la Rosia Montana.

"Nu am vazut cand s-a spart acea luneta. Imi pare rau ca s-a intamplat, dar pana la urma masina este platita din banii nostri. Nu a fost un atac, a fost o intalnire spontana care a avut drept scop atragerea atentiei asupra catastrofei pe care domnul Barbu o pregateste si o justifica la Rosia Montana", a spus Craciun.

Acesta a adaugat ca in ce priveste acuzatia de ultraj se considera nevinovat.

"Dosarul este pentru ultraj, dar asta presupune sa existe injurii sau jigniri aduse unei persoane. Eu am strigat si am auzit ca s-a strigat doar «Demisia» si «Vrem cultura si nu cianura». Daca asta inseamna ultraj, atunci ma consider vinovat", a mai spus Claudiu Craciun.

Citeste si:
Daniel Barbu, fostul presedinte AEP, urmarit penal de DNA
Daniel Barbu, fostul...

Alexandru Alexe a spus atunci ca a scris sapte pagini, in care a povestit cu lux de amanunte tot ce s-a intamplat, din punctul sau de vedere, in seara incidentului.

El preciza ca le-a spus anchetatorilor ca nu el a spart luneta masinii si ca s-a agatat de portbagaj doar pentru a-si feri picioarele, in conditiile in care, la un moment dat, ar fi fost prins intre autoturismul in care se afla ministrul si un altul, din spate.

"M-am agatat de portbagaj, practic, pentru a-mi feri picioarele. Am batut intr-adevar cu palma, dar in caroseria masinii, pentru a atrage atentia soferului ca se intampla ceva in spate", declara Alexe, dupa ce a fost audiat.

Acesta preciza ca politistii mai au doi suspecti care au fost surprinsi pe imagini si care pare ca se cunosc intre ei, dar pe care el nu i-a mai vazut niciodata. Alexe adauga ca cei doi ar fi posibil sa fie cetateni straini.

Citeste si:
Un barbat de 25 de ani a fost retinut dupa ce a agresat fizic,...
Un barbat de 25 de ani a fost...

Protestatarul preciza ca este posibil sa mai fie chemat pentru audieri, in aceeasi calitate, si anume cea de faptuitor.

El a mai tinut sa precizeze ca atitudinea politistilor i s-a parut a fi una profesionista si ca acestia doresc aflarea adevarului si nu intentioneaza sa tergiverseze dosarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.