Comisia de administratie din Senat a aprobat o serie de amendamente la Codul Silvic, fiind propuse introducerea unor prevederi derogatorii pentru exploatarile miniere identice cu cele din proiectul Guvernului privind Rosia Montana, urmand sa fie modificate si alte legi in acelasi sens.

Comisia de administratie a aprobat in unanimitate marti amendamentele propuse de senatorul PSD, Mihai Vifor, secretar al comisiei. Acestea stabilesc derogari de la prevederile Codului Silvic, dar si a altor legi, care sunt identice cu cele stabilite de Guvern in proiectul de lege privind exploatarea de la Rosia Montana transmis Parlamentului.

Astfel, se precizeaza ca "prin exceptie de la prevederile alin. (4) (ale articolului 7 din Codul silvic, n.r.) terenurile forestiere aflate in perimetrul proiectelor miniere declarate de utilitate publica si de interes public deosebit pot fi incluse, dupa caz, in intravilanul unitatilor administrative teritoriale".

De asemenea, al doilea amendament aprobat mentioneaza ca prin exceptie de la prevederile Codului silvic "in vederea implementarii proiectelor miniere, titularii licentelor de exploatare pot dobandi drepturi reale asupra terenurilor aflate in cadrul perimetrelor miniere de interes public deosebit, inclusiv de la formele asociative carora li s-a reconstituit dreptul de proprietate in temeiul Legii 1/2000".

Singura diferenta a amendamentelor adoptat in comisia de administratie din Senat, fata de proiectul de lege transmis de Guvern, este ca sintagma "interes public national deosebit" este inlocuita de sintagma "interes public deosebit".

Amendamentele adoptate in comisia pentru administratie urmeaza sa fie discutate in comisia pentru agricultura din Senat, care va intocmi raportul asupra proiectului de lege, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, presedintele Comsiei Rosia Montana, Darius Valcov, are la nivelul comisiei de administratie din Senat, pe care o conduce, o initiativa legislativa semnata personal pentru modificarea Codului fiscal. Obiectul propunerii legislative nu vizeaza, in forma inregistrata in procesul legislativ, prevederi care ar avea impact asupra proiectului de la Rosia Montana, dar ar urma sa faca obiectul unor amendamente in acest sens, potrivit unor surse parlamentare.

Citeste si:
Alocație pentru copii din prima zi de viață. Proiectul de lege,...
Alocație pentru copii din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.