Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, intrebat de acuzatiile presedintelui Traian Basescu la adresa lui Catalin Predoiu, ca el crede in sinceritatea democrat-liberalului precum si in cea a raspunsului acestuia catre seful statului.

Intrebat in legatura cu afirmatiile lui Traian Basescu potrivit carora Catalin Predoiu i-ar fi solicitat lui Victor Ponta un post in Guvern, Blaga a spus: "Eu am urmarit cu atentie declaratiile domnului Predoiu si cred in sinceritatea acestui raspuns, ca si in el".

Potrivit MEDIAFAX, el a mai spus ca raspunsul lui Catalin Predoiu a fost "unul excelent".

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a precizat, la randul sau, in legatura cu acuzatiile aduse la adresa sa de Traian Basescu, ca tot ce conteaza sunt faptele sale si ca munca sa este in rapoartele de tara si in Monitorul oficial.

"Am lamurit faptele si cred ca declaratia premierului din luna mai 2013, de la o emisiune TV, a lamurit, de asemenea, imprejurarile. Nu vreau sa comentez mai mult. Toata declaratia mea cuprinde urmatoarele idei: tot ce conteaza sunt faptele, munca mea e in rapoartele de tara, munca mea e in Monitorul Oficial", a spus Predoiu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca l-a deranjat faptul ca liderul PDL Catalin Predoiu a "indraznit sa ii dea lectii publice", aratand ca acesta a venit la el la birou sa il roage sa ramana ministru in Cabinetul Ponta.

Presedintele a comentat, intr-o emisiune difuzata de B1 TV si evz.ro, declaratii facute de Catalin Predoiu la postul de televiziune.

"A venit si a spus cum a batut cu pumnii in masa si a pus conditii si premierului si presedintelui. Eu imi amintesc ca, in Guvernul Tariceanu, domnul Predoiu a propus inlocuirea lui Daniel Morar de la DNA, cu o doamna care nu prea avusese dosare importante in toata viata ei, era consilier. Iar mie imi dadea lectii cum a renuntat presedintele la Daniel Morar ori el, cu manuta lui, a facut propunerea de inlocuire a lui Daniel Morar, dupa primul mandat", a spus seful statului.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

El a sustinut ca stie si "in ce conditii" s-a facut aceasta propunere de inlocuire a lui Daniel Morar, si anume "pe discutiile din PNL si intelegerea cu Hrebenciuc".

"M-a deranjat tipul acesta de om. Va spun eu, cand l-am chemat sa il intreb daca vrea sa ramana in Guvernul Boc, dupa Tariceanu, a avut o singura conditie, sa il propuna pe Morar pentru al doilea mandat. Conditie pe care i-am pus-o eu, si nu el mie. A fost o singura conditie discutata, aceea ca Morar va fi propunerea sa pentru al doilea mandat", a mai aratat Traian Basescu.

Liderul PDL Catalin Predoiu a precizat, in replica la criticile lui Traian Basescu la adresa sa, ca nu a dat cu pumnul in masa nimanui, nu a stat la usa nimanui, nu a cerut niciodata sa ramana in Guvern, iar propunerile lui pentru sefia parchetelor au fost in interesul stabilitatii institutionale.

Citeste si:
Răspunsul Oanei Roman la criticile Catincăi: Nimeni nu are dreptul...
Răspunsul Oanei Roman la...

"Am aflat cu surprindere si dezamagire despre declaratiile presedintelui Traian Basescu", a precizat Catalin Predoiu, intr-o declaratie remisa vineri MEDIAFAX, aratand ca toate propunerile pe care le-a formulat, in mandatul sau de ministru al Justitiei, pentru sefia parchetelor au fost in interesul stabilitatii institutionale si obtinerii de rapoarte de tara pe justitie pozitive.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.