Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, ca nu are nimic impotriva protestelor cat timp acestea sunt pasnice, precizand ca ceea ce nu va accepta este "momentul in care disputa ajunge la violenta" si anuntand ca a decis, cu ministrul de Interne, sa se intervina daca protestele devin violente.

Ponta a participat, sambata, la Brasov, la Congresul TSD, declarand jurnalistilor, dupa eveniment, ca nu are nimic impotriva celor care protesteaza, dar ca nu va accepta "momentul in care disputa ajunge la violenta".

"Nu cred ca vreun om normal la cap poate sa fie de acord sa ne rezolvam problemele prin violenta", a spus premierul.

El a mentionat ca incurajeaza dialogul si ca nu crede ca vreun om normal ar fi de acord cu rezolvarea problemelor prin violenta.

"Cred ca intr-o democratie este foarte bine sa existe pareri diferite, sa existe dreptul absolut al celor care nu sunt de acord sa isi spuna punctul de vedere. Ceea ce nu voi accepta, cat sunt prim-ministru, si ce nu trebuie sa accepte niciun om politic serios, responsabil, nu tot felul de aventurieri, este momentul in care disputa normala, dialogul, controversa ajunge la violenta, agresiune, incalcarea legilor. Acolo nu cred ca vreun om normal la cap poate sa fie de acord sa ne rezolvam problemele prin violenta. In rest, incurajez dialogul, respect pe toti cei care au o alta parere", a spus premierul.

Campeni: Peste 2000 de oameni au protestat impotriva proiectului Rosia Montana

El a declarat ca, impreuna cu ministrul de Interne, Radu Stroe si cu sefii Jandarmeriei, a luat decizia sa se intervina in cazul in care protestele devin violente.

"Atata timp cat protestele sunt pasnice, cat nu incalca drepturi fundamentale, nu blocheaza drumuri nationale, nu intra pe proprietati private, evident ca-mi doresc foarte mult ca sa nu existe niciun fel de reactie exagerata a fortelor de ordine si nici n-a fost. E o luna de cand in fiecare duminica sunt manifestari si niciodata nu s-a intamplat nimic. Deci provocari au fost. In momentul in care folosesti violenta, agresezi fortele de ordine, cand blochezi un oras sau o tara, atunci sigur vom interveni", a mai spus Ponta.

Victor Ponta a adaugat ca stie ca in apropiere de Rosia Montana, la Campeni, exista o grupare extremista care incita la violenta, dar ca se vor lua masuri ca manifestarile extremiste si violente sa nu se extinda.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

"Am vazut ca este un grup extremist care incearca sa creeze o provocare violenta la Campeni, in apropierea Rosiei Montane. Vom avea grija ca sa nu lasam manifestarile extremiste si violente sa se extinda si vom lua masuri", a mai spus premierul.

Ponta a precizat ca nu vrea ca Romania sa traiasca intr-un "iz al anilor '80" fara sa se dezvolte precum celalalte tari europene.

"Ce vrem sa facem in Romania? Sa ne dezvoltam ca toate celelalte tari folosindu-ne resursele, imbunatatind infrastructura sau vrem sa traim asa intr-un iz al anilor '80? N-o sa mai avem nici masini, nici exploatari petroliere, nimic, si o sa fie totul OK", a spus el.

Intrebat daca aceasta pozitie o va avea ca premier si daca, totusi, va vota impotriva ca parlamentar, Ponta a raspuns: "Am si eu umor, ca si dumneavoastra".

Citeste si:
Efectele economice ale războiului din Israel. Violențele vor...
Efectele economice ale...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.