Aproximativ 2.000 de persoane au protestat, sambata, in orasul Campeni, judetul Alba, fata de proiectul minier de la Rosia Montana, fluturand steaguri tricolore, cantand melodii patriotice, iar unii protestatari si-au adus vacile si boii pentru a arata ca in Muntii Apuseni se face agricultura.

Aproximativ 2.000 de oameni s-au adunat, in jurul orei 14.00, in centrul orasului Campeni, in fata statuii lui Avram Iancu, denumit de localnici "Craisorul Muntilor". La protest au venit si persoane din localitati din Muntii Apuseni, dar si din alte zone din tara.

Potrivit MEDIAFAX, protestul a inceput cu o slujba religioasa oficiata de un sobor de preoti, iar manifestantii s-au rugat impreuna pentru viitorul Muntilor Apuseni, la un moment dat unul dintre participanti ingenunchiind.

Protestatarii au avut steaguri, esarfe tricolore si pancarte cu mesaje precum "Uniti salvam Muntii Apuseni", "Motii nu vor cianura", "Tradarea de tara in aur se masoara", "Salvati Rosia Montana, salvati Apusenii", "Bogata tara, proasta randuiala".

De asemenea, oamenii au cantat melodii patriotice si au scandat lozinci prin care solicitau respingerea proiectului minier de la Rosia Montana.

Un grup de sateni din comunele din apropierea orasului Campeni au adus la proteste boi si vaci, in jug, incercand astfel sa arate ca in Muntii Apuseni se pot creste animale si se poate face agricultura.

"Am venit cu animalele sa le arat domnilor de la Bucuresti ca in Apuseni exista animale, nu cum au spus ei. Avem vaci si facem agricultura, au facut si mosii si stramosii nostri", a spus unul dintre proprietarii de animale prezent la protest.

Un alt participant a urcat pe scena si a anuntat protestatarii ca exista autocare cu oameni care vor sa vina la Campeni, dar care ar fi fost oprite in apropiere.

"Imnul nostru drag spune «preoti cu crucea in frunte», asa am pornit si noi astazi sa le spunem guvernantilor NU pentru proiectul de la Rosia Montana. Suntem multi si sa stiti ca nu toti au putut ajunge aici, unii au fost opriti pe drum, in Baia de Aries sau in apropiere de Campeni", a spus barbatul.

Citeste si:
Taximetriștii din București au ieșit la protest. „Nu vă mai bateți...
Taximetriștii din București...

Purtatorul de cuvant al Politei Judetene Alba, Luminita Prodan, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca in judet se desfasoara sambata o actiune privind transportul public de persoane si au loc controale in trafic.

Prodan a precizat ca nu au existat autocare cu persoane care ar fi dorit sa ajunga la protestul de la Campeni si care ar fi fost oprite sa ajunga in zona.

Pe o scena amenajata in zona unde se desfasoara protestul, unii dintre participanti au sustinut discursuri in fata multimii, completate de scandari, precum "Uniti salvam Muntii Apuseni! Uniti salvam Romania!".

Protestatarii au amenintat ca daca nu vor fi ascultati vor merge la Rosia Montana si la Bucuresti pentru a protesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.