PDL cere demisia ministrului Mediului, Rovana Plumb, pentru modul "dezastruos" in care gestioneaza problema explorarii gazelor de sist, a anuntat, joi, vicepresedintele PDL Sulfina Barbu, aratand ca PDL o "someaza" pe aceasta sa iasa din tacere si sa raspunda unor intrebari pe acesta tema.

"PDL cere demisia ministrului Mediului, Rovana Plumb, pentru modul dezastruos in care gestioneaza problema explorarii gazelor de sist. Observ cu ingrijorare ca de la un timp ministrul Mediului, Rovana Plumb, a disparut. Nicio vorba despre Rosia Montana sau despre situatia dramatica de la Pungesti! Asa ca am ajuns firesc sa ne intrebam: «Romania mai are ministru al Mediului? Mai este in Guvern doamna Plumb, sau si-a dat demisia, sau a ramas in stadiul de ajutor la impachetat sarmale?». Ii solicit public ministrului Mediului, doamna Rovana Plumb, sa isi faca curaj si sa iasa din ascunzatoare. Este datoare cu multe raspunsuri fata de situatia ingrijoratoare de la Pungesti, Silistea", a afirmat Sulfina Barbu, intr-o conferinta de presa, transmite MEDIAFAX.

Ea a adaugat ca PDL o "someaza" public pe Rovana Plumb sa iasa din tacere si sa spuna "in baza caror evaluari a dat avizul de mediu pentru explorarea gazelor de sist" si "de ce documentele necesare avizarii nu sunt publice".

PDL ii mai cere Rovanei Plumb sa precizeze de ce nu a anuntat public ca a dat avizul de mediu pentru explorarea gazelor de sist, precum si de cate ori a discutat cu localnicii direct afectati.

Sulfina Barbu a subliniat ca USL promitea, in campanie, ca nu va permite niciodata explorarea si exploatarea gazelor de sist. Ea a subliniat ca Uniunea a daramat Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu sub pretextul ca apara Romania de exploatarea gazelor de sist.

"Victor Ponta este obligat sa ia masuri, impreuna cu membrii Guvernului. Orice premier responsabil ar trebui sa mearga la fata locului, sa discute cu cetatenii si sa le explice avantajele explorarii si exploatarii gazelor de sist, sa le explice ca aceste actiuni nu au un impact negativ asupra zonei si de ce este de acord, care sunt avantajele economice ale acestor explorari", a spus Sulfina Barbu.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Ea a mai spus ca PDL este pentru exploatarea resurselor naturale, dar considera ca fara studii de fezabilitate si fara dezbateri publice nu se poate impune o decizie luata in spatele usilor inchise.

Potrivit Sulfinei Barbu, acest proiect ridica foarte mari semne de intrebare si USL trebuie sa explice ce se afla in spate demersului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.