Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a declarat, marti, ca a aflat despre acuzatiile Agentiei Nationale pentru Integritate de la diverse persoane din presa, pe surse, si ca aceasta institutie raspunde la comanda lui Traian Basescu si Monica Macovei.

"Credeti-ma ca eu aflu despre aceste acuzatii, efecticv, de la reporteri care ma suna. Deci nu am primit niciun document scris de la ANI referitor la acuzatiile care mi se aduc. Este adevarat ca, in urma cu cateva luni, am primit niste intrebari de la ANI, le-am raspuns, le-am pus documentele la dispozitie", a declarat Sorin Rosca Stanescu despre acuzatiile Agentiei Nationale pentru Integritate, precizand ca nu a citit concluziile ANI pana in acest moment, ci comenteaza totul "pe surse".

Potrivit senatorului liberal, "nu a existat nicio singura zi, nicio ora sau secunda" in care sa fie administrator al unei firme si in acelasi timp senator, el precizand ca a plecat din companie inainte de campania electorala.

"Aceasta declaratie este mincinoasa si foarte usor de probat", a mai spus senatorul PNL, potrivit MEDIAFAX.

Stanescu a mai spus ca, in privinta conturilor copiilor, este vorba despre doi minori, de 4 si 6 ani, conturi deschise cu multi ani de zile in urma, si care reprezinta bani mosteniti in urma decesului fratelui lor mai mare.

"Acesti bani au fost dirijati si administrati de Autoritatea Tutelara, eu nu ma pot atinge de banii acestia si nici de dobanzi, am facut declaratii si aceste conturi apar in declaratiile mele de avere", a mai comentat Sorin Rosca Stanescu.

ANI: Senatorul Sorin Rosca Stanescu, fals in declaratii si incompatibilitate

In privinta conturilor din strainatate, senatorul liberal a mentionat ca este vorba de doua conturi in care copiii au primit ca donatie, la botez, si la scurt timp dupa botez, niste sume de bani, care apar in declaratiile sale de avere.

"Constat pe de o parte cu satisfactie, pe de alta parte cu amaraciune, ca am avut perfecta dreptate, constat pe propria piele, cand am acuzat lucratori ANI ca sunt lipsiti de profesionalism, ca sunt rauvoitori, ca fac anchete politice, la comanda. Vreau sa ii asigur ca nu voi inceta nici de acum incolo sa critic activitati ANI care sunt incompatibile cu o societate democratica", a mai declarat Sorin Rosca Stanescu.

Citeste si:
Dan Negru, despre Revelionul 2023: „Mulțumesc pentru toți anii ăștia”
Dan Negru, despre Revelionul...

Senatorul liberal a mai afirmat ca ANI trebuie sa il informeze in prealabil cu privire la concluziile sale, si nu sa afle din presa despre aceste acuzatii.

"ANI din nou a incalcat, de dragul spectacolului, toate normele si a asteptat ora 16.00, ca de aia a fost embargo pana la acea ora, sa obtina o oarecare audienta cu cazul Rosca Stanescu", a mai spus acesta.

Senatorul PNL a anuntat ca nu va face nimic, asteapta ca Agentia sa faca plangere penala.

Sorin Rosca Stanescu a mai acuzat ANI ca a raspuns tot timpul la comanda a doua persoane, Traian Basescu si Monica Macovei.

"Nu e niciun fel de secret. Eu am criticat ANI de ani de zile pentru asta. ANI este un experiment romanesc, in alte tari nu exista asemenea institutie si ANI s-a facut, de-a lungul timpul, vinovata de mitralierea unor adversari ai lui Traian Basescu, cu predilectie", a mai comentat Sorin Rosca Stanescu.

Citeste si:
Monica Macovei a provocat un grav accident în Constanța. Un bărbat...
Monica Macovei a provocat un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.