Presedintele Comisiei pentru Cultura a Senatului, Georgica Severin (PSD), a declarat, miercuri, la dezbaterea unei initiative legislative privind interzicerea inainte de miezul noptii a emisiunilor violente, ca ar fi mai bine sa fie interzise "manelele de prost gust" decat filmele bune.

El a facut aceste afirmatii la dezbaterea unei propuneri legislative pentru completarea Legii Audiovizualului 504-2002, initiata de deputatul FC Dan-Cristian Popescu, prin care se propune permiterea difuzarii numai dupa ora 00.00 a emisiunilor care "exploateaza aspecte imorale, indecente, obscene din viata unei persoane, gesturi si atitudini violente, scene cu lovituri si injurii, imagini cu tenta erotica, vulgare, expunerea fizica intr-o maniera erotica, expunerea unor intamplari intime, precum si alte aspecte care depasesc limita decentei".

Parlamentarul a mai spus ca isi doreste ca nepotica sa se bucure de violenta din filmele clasice de desene animate. "Daca dvs. stiti ceva mai violent, mai agitat decat Chip si Dale, decat Donald Duck..., ei bine, eu imi doresc ca nepotica mea sa traiasca cu aceasta violenta, sa se bucure de aceasta violenta, sa se bucure de Tom si Jerry, sa se bucure de Donald Duck, Cruella de Vil si de cei 101 de dalmatieni", a spus acesta, potrivit MEDIAFAX.

PSD uraste "Pozitia copilului": Film premiat pentru ca a denigrat romanii, ne-a facut inculti

Georgica Severin s-a declarat impotriva unei astfel de modificari a legii, apreciind ca nu trebuie sa se deschida "aceasta cutie a Pandorei" mai mult decat deja a fixat-o legea.

Aratand ca, prezent, la nivel mondial, se manifesta "o renastere a unui spirit oarecum plin de ideea de a cenzura", el a mentionat ca in Olanda deja au aparut initiatori care vor sa fie interzisa "Alba ca zapada" a lui Walt Disney, pentru ca exista scena violenta a vanatorului care vrea sa omoare.

"Cruella de Vil din «101 dalmatieni» este un monument de violenta si inclusiv un atac asupra animalelor. Putem continua cu «Scufita Rosie», unde este clar ca vanatorul si lupul sunt ingrozitor de violenti", a comentat social-democratul.

Citeste si:
Alocație pentru copii din prima zi de viață. Proiectul de lege,...
Alocație pentru copii din...

"Mai bine am interzice manelele de prost gust decat filmele bune", a continuat acesta, mentionand ca se refera la filmele clasice care contin scene de violenta si scene erotice.

"Sa inteleg ca filmul «Rascoala» sau «Ion» vom putea sa le mai vedem in Romania numai dupa miezul noptii. Sa intelegem ca filme clasice – Rita Hayworth in filmele ei care nu sunt sexuale, dar sunt super erotice din anii '40, vor putea fi numai dupa miezul noptii?", a intrebat el, continuand si cu alte exemple - "Duzina murdara" si "Basic Instinct".

Presedintele Comisiei pentru Cultura a afirmat ca nu doreste ca pustii care vor sa vada filmul «Rambo» sa o poata face numai dupa miezul noptii.

"Nu as vrea sa fortam pustii care vor sa vada Rambo, un film de o violenta extrema, sa stea dupa dupa miezul noptii, pentru ca, de vazut, ei vor vedea cand vor dori. De ce sa ii obligam sa stea sa vada un film de aventuri dupa miezul noptii. Nu trebuie sa fim farisei, sa ne imaginam ca ii vom opri sa vada. Responsabilitatea este a parintilor. Copilul care nu se culca la ora 22.00 si zapeaza va sta si dupa miezul noptii", a opinat parlamentarul.

Citeste si:
Cele mai așteptate filme ale anului 2023
Cele mai așteptate filme ale...

Senatorii din Comisia pentru cultura au intocmit miercuri, in unanimitate, un raport de respingere a propunerii legislative initiata de deputatul Dan Cristian Popescu, care va fi dezbatuta de Senat in calitate de Camera decizionala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.