Seful statului a iesit marti seara la rampa cu noi declaratii critice la adresa oponentilor sai politici.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la Cotroceni, ca Victor Ponta si Crin Antonescu sunt "ca doi bebelusi" din punct de vedere al intelegerii functionarii statului democratic, acordul de coabitare facandu-l frecventabil pe plan extern pe premier, nu si pe liderul liberal.

Seful statului a vorbit despre motivul incheierii acestui acord de colaborare institutionala, aratand ca "Romania a optat, in urma alegerilor, ca primii oameni in stat sa fie Crin Antonescu si Victor Ponta", cei doi fiind si "primii responsabili de lovitura de stat din vara anului 2012".

"Amandoi sunt ca doi bebelusi din punct de vedere al intelegerii functionarii unui stat democratic", a declarat presedintele.

Presedintele a mai aratat ca semnarea acordului a fost "o solutie care a fost singura care l-a facut frecventabil numai pe cel care a semnat acest acord institutional", si anume Victor Ponta.

Despre Crin Antonescu, Basescu a spus ca este "inca profund nefrecventabil, cum ar fi ramas si Victor Ponta, daca nu semna acest acord de cooperare care se refera la respectarea Constitutiei tarii si a legilor tarii".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, ca iesirea publica a sefului statului poate fi pusa pe seama unei imbatraniri accelerate, cu fenomene de degenerescenta, mentionand ca acesta transmite comunitatii internationale ca nu ar fi discutat cu reprezentanti legitimi de la Bucuresti, scrie Romania TV.

"Sa asumi in numele celorlalte tari din Europa, din comunitatea internationala, ca nu ar fi discutat cu reprezentantii legitimi rezultati din alegerile poporului roman. Aceasta este o afirmatie pe care o putem pune pe seama unei imbatraniri accelerate, insotita de fenomene de degenerescenta. Pentru ca si Petre Tutea era mult mai batran, dar era extrem de inteligent si in mintile lui", a sustinut Antonescu.

Citeste si:
Cătălin Bordea, declarații emoționante la câteva zile după moartea...
Cătălin Bordea, declarații...

Liderul PNL a precizat ca seful statului da un "spectacol jalnic" prin iesirile sale zilnice la rampa si considera ca afirmatiile acesstuia mai pot fi puse "pe seama unei incercari jenante de a minti grobian aceasta natiune inca o data".

Referitor la pactul de coabitare, Antonescu considera ca este vremea sa se renunte la acest "circ zilnic".

"USL nu a castigat nimic, aceasta este evaluarea mea, stiu ca ea difera de a lui Victor Ponta si de a altor colegi din USL, dar mi-o mentin. USL nu a castigat nimic, USL a pierdut foarte mult din acest pact. E un circ zilnic cu toti cei care participa la el. Ce sa cercetam? Nu mai cercetam nimic, terminati-o odata toti, Basescu, Ponta, terminati-o cu acest pact, ca suntem de rasul lumii", a replicat liderul PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.