Fostul premier Emil Boc spune ca actualul sef al Guvernului, Victor Ponta, "realizeaza cel mai violent atac" la adresa justitiei de la Adrian Nastase incoace", comportandu-se "ca un nabab dintr-o tara bananiera, terfelind justitia si amenintand independenta acesteia".

Emil Boc a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca a constatat "cu mare ingrijorare" ca practicile Guvernului Nastase revin in Romania prin comportamentul premierului Victor Ponta la adresa justitiei.

"Victor Ponta realizeaza cel mai violent atac la adresa justitiei de pe vremea lui Adrian Nastase incoace. Numai pe vremea lui Nastase, ministrul Justitiei, Rodica Stanoiu, dadea directive judecatorilor si procurorilor cum sa se comporte si cum sa faca dosare. Numai pe vremea aceea independenta justitiei era o carpa de sters pe jos. Constat, acum, cu mare ingrijorare, ca practicile Guvernului Nastase revin in Romania prin comportamentul primului ministru Victor Ponta la adresa justitiei. Actualul premier se comporta ca un nabab dintr-o tara bananiera, terfelind justitia si amenintand independenta acesteia", a spus Boc.

Potrivit acestuia, independenta justitiei este un bun castigat de Romania si niciun premier nu are dreptul sa isi bata joc de tara si sa compromita "sansele Romaniei de aderare la spatiul Schengen si de ridicare a MCV".

"Victor Ponta trebuie sa stie ca fiecare atac la adresa justitiei este un atac la fiecare roman, prin diminuarea sanselor noastre de a fi o tara egala in UE cu celelalte tari, inclusiv sub aspectul justitiei si al eliminarii MCV. Orice declaratie de aceste fel, pune piedici serioase aderarii Romaniei la spatiul Schengen, un club select al democratiilor europene, unde nu sunt acceptate declaratii de genul celor facute de Ponta si interventii violente in justitie din partea politicienilor. Daca Victor Ponta nu a inteles, inca, acest lucru, inseamna ca nu a inteles nimic din politica si nu serveste interesele Romaniei", a subliniat Boc.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Fostul premier a mentionat ca procurorii trebuie sa administreze dosare in mod independent si sa le judece justitia, iar oamenii politici trebuie sa se abtina de la orice comentariu cu privire la independenta justitiei.

"Revocarea intempestiva a unui procuror care instrumenteaza dosarul unui politician este nepermisa intr-o tara a UE. Aceste practici umbresc serios democratia din Romania", a conchis Emil Boc.

Citeste si: Ponta: Lui Papici i s-au terminat mandatele. Nu se atinge nimeni de independenta DNA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.