Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, miercuri, la Comisia Rosia Montana, ca "trebuie sa ne gandim serios" daca vrem sa facem din Romania o tara care sa stea pe propriile picioare in ceea ce priveste resursele sale energetice sau "vrem sa facem din Romania o gradina botanica".

"Trebuie sa ne gandim serios la ce acceptam sa facem in aceasta tara si ce sustinem sa facem in aceasta tara. Pentru ca este aceasta dezbatere intensa despre Rosia Montana, cu pareri pro si contra, oameni care demonstreaza - e dreptul lor si e foarte bine ca fac lucrul asta - impotriva acestui proiect care, intr-un fel sau altul, aduce un plus de dezvoltare in Romania, deci ne ajuta", a spus Dragnea, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca exista pareri pro si contra si demonstratii impotriva proiectului de exploatare a gazelor de sist, care inseamna o investitie serioasa si care poate da Romaniei siguranta in ceea ce priveste securitatea energetica.

"Sunt proteste sau sunt pareri impotriva in ce priveste exploatarile altor zacaminte si altor bogatii ale subsolului nostru. Si atunci trebuie sa ne hotaram - si repet, toate aceste investitii eu le sustin cu respectarea stricta a normelor de protectie a mediului - daca aceasta tara vrem sa fie o tara dezvoltata care sa poata sa fie capabila sa stea pe propiile picioare in perioada urmatoare, care nu va fi o perioada foarte usoara din punct de vedere al razboiului energetic si al resurselor energetice, sau vrem sa facem din ea o gradina botanica. Trebuie sa ne gandim serios", a spus Dragnea.

El a precizat ca Ministerul Dezvoltarii Regionale a avizat proiectul de lege privind Rosia Montana cu o observatie aprobata de Guvern.

"Au fost observatii, una se referea la faptul ca nu am fost de acord cu propunerea initiala prin care autoritatile locale erau mandatate sa emita autorizatii in regim aparte, se putea intelege ca sunt obligate sa emita autorizatii. Observatia noastra a fost acceptata si autoritatile locale pot sa emita autorizatii", a spus Dragnea.

El a mai aratat ca in momentul in care va ajunge la minister pentru avizare planul urbanistic zonal pentru zona construita protejata, avizul va fi dat numai daca sunt respectate la rigoare prevederile legale.

"Daca aceste conditii nu vor fi respectate, ministerul nu va aviza planul urbanistic zonal pentru zona protejata", a spus Dragnea.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Citeste si: Dragnea: Ca deputat, voi vota fara ezitare proiectul Rosia Montana


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.