PDL cere insistent premierului Victor Ponta demiterea de urgenta a ministrului Culturii Daniel Barbu pe motiv ca acesta "da dovada de lipsa de respect fata de cultura" si a promovat hotararea privind fuziunea institutiilor de spectacol, a declarat joi, vicepresedintele PDL Radu F. Alexandru.

"PDL cere in mod insistent premierului Victor Ponta demiterea de urgenta a ministrului Culturii Daniel Barbu", a precizat, intr-o conferinta de presa, Radu F. Alexandru, transmite MEDIAFAX.

El a spus ca niciunul dintre cei 17 ministri ai Culturii de pana acum nu a dovedit o asemenea lipsa de cunoastere a institutiilor culturale, lipsa de respect fata de cultura, fata de oamenii de cultura.

Radu F. Alexandru a spus ca ultima hotarare publicata pe siteul Ministerului Culturii vizeaza fuziunea prin absorbtie a institutiilor de spectacol.

"Este un atentat de o gravitate maxima impotriva unor institutii de spectacole cu o personalitate bine definita si cu merite incontestabile", a apreciat liderul PDL.

El a spus ca in realitate modelul pe care il are Daniel Barbu este Nicolae Ceausescu, care inainte de '89 a avut initiativa de a comasa toate institutiile de spectacol.

Radu F. Alexandru a spus ca Daniel Barbu incearca astfel sa realizeze economii la bugetul de stat lovind in institutiile de spectacol.

Liderul PDL a mai spus ca Daniel Barbu a fost singurul care s-a pronuntat in favoarea proiectului Rosia Montana, desi forul Academiei s-a declarat impotriva din cauza gravelor perturbari si distrugeri a unor marturii de valoare imensa.

"Pentru toate aceste motive, PDL cere premierului demiterea de urgenta a ministrului Culturii, Daniel Barbu, inainte sa ajungem sa intelegem ca ministrul Culturii face parte din categoria acelora care atunci cand aud de cultura sunt gata sa scoata pistolul", a mai spus Radu F. Alexandru.

Teatrul de Opereta "Ion Dacian", Centrul National al Dansului Bucuresti, Centrul National de Arta "Tinerimea Romana" si Teatrul de Opera si Balet "Oleg Danovski" din Constanta vor fi desfiintate si reorganizate in subordinea Operei Nationale Bucuresti, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.