Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, dupa intalnirea cu Victor Ponta, ca PSD a convenit sa se revina la constituirea unei Comisii parlamentare speciale pentru Rosia Montana si retragerea procedurii de urgenta pentru proiectul de lege.

"Am avut o discutie cu premierul Ponta si cu alti colegi, si din PSD, si din PNL, din guvern, pe mai multe subiecte. Cel mai arzator, privitor la Rosia Montana. Eu mi-am reafirmat convingerea ca este un proiect care in mod normal se asuma sau nu se asuma de catre guvern. Domnul prim-ministru a ramas pe ideea ca proiectul a fost inaintat in Parlament. PSD-ul a convenit sa revenim la formula initiala a unei comisii speciale in Parlament, deci se solicita retragerea procedurii de urgenta. In comisie sa se discute proiectul cu toate elementele lui, cautand solutii", a spus Antonescu.

Antonescu a facut si un apel catre cei care protesteaza:

"Vreau sa fac un apel la cei vizati de lege, la cei care au o pozitie publica foarte hotarata, de la minerii care sunt in protest pana la cei care protesteatza in strada. Este dreptul tuturor sa se afirme in forme civilizate, legale. Discutiile se poarta pana la urma la masa dialogului. Parlamentul nu a inchis usa niciunei dezbateri".

Proiectul Rosia Montana pare sa fi generat un clivaj in USL, care a fost negat de Victor Ponta si Crin Antonescu.

Presedintele PNL a declarat ca premierul Victor Ponta "vrea tare" proiectul de la Rosia Montana, dar "nu asuma raspunderea", ci o paseaza Parlamentului. Acesta i s-a parut a fi "un joc parsivel". In cadrul unei conferinte de presa, Victor Ponta a prezentat detalii "secrete" din contractul de vanzare a licentei de exploatare pentru aurul de la Rosia Montana.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca proiectul minier de la Rosia Montana va fi respins in procedura de urgenta in legislativ. Au urmat doua avize negative acordate de Comisia de Administratie si Comisia Juridica ale Senatului. Nu stim ce valoare mai au aceste avize in contextul actual.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.