Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca proiectul minier de la Rosia Montana va fi respins in procedura de urgenta in legislativ, scrie realitatea.net.

Victor Ponta s-a declarat surprins de anuntul lui Crin Antonescu pe tema proiectului Rosia Montana, insa a declarat ca "nu se poate supara" pe liberal.

"Am vazut declaratia (lui Crin Antonescu, n.r.), cred practic ca in acest moment proiectul este inchis. Trebuie doar dat votul pe proiect (n.r. in Parlament) pentru a se inchide discutia. Ce rost mai are sa facem comisie daca liderii politici s-au pronuntat inainte de dezbatere. Trebuie ca Senatul, unde e proiectul, sa il respinga in procedura de urgenta, apoi la Camera se va intampla la fel", a precizat Ponta.

Intrebat daca Guvernul risca procese din partea firmei RMGC in aceste conditii, premierul a explicat:

"Vom avea procese oricum, dar nu vreau ca eu sau alti ministri sa fim acuzati de subminarea economiei nationale".

Premierul a facut aceste declaratii la sosirea la Parlament, conform MEDIAFAX. Primul ministru a precizat ca s-a deplasat la Parlament pentru a se "asigura ca dl Antonescu pune rapid pe ordinea de zi (proiectul de lege privind Rosia Montana), se respinge, la fel va fi si la camera".

Intrebat daca liderul PNL, Crin Antonescu, s-a consultat cu el inainte de a anunta public ca se opune proiectului Rosia Montana, Ponta a raspuns: "Nu, nu ne-a consultat", relateaza hotnews.ro.

Protestele contra exploatarii zonei Rosia Montana ajunsesera duminica la a opta zi, cand s-au strans peste 8.000 de oamni in Bucuresti si alte 6.000 in Cluj-Napoca.

"Sunt convins ca presedintele senatului va lua toate masurile, initiem rapid ... In momentul in care e clar majoritatea impotriva, nu mai are rost sa lungim lucrurile. Este foarte clar ca acum decizia a e luata si haideti atunci la Senat sa inchidem cat mai repede proiectul. Senatul in procedura de urgenta sa respinga proiectul, il trimite la Camera (Deputatilor), il respinge si Camera si cu asta basta", a subliniat premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.