Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, joi, ca a inceput urmarirea penala in cazul lui Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenta, faptele de care este acuzat fiind din perioada mai - decembrie 2012, cand a fost ministru al Transporturilor.

Procurorii DNA arata, in Ordonanta de extindere a cercetarilor si incepere a urmaririi penale, ca in cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi i-a cerut lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea de catre compania de transport aerian din grupul de firme controlate de acesta a unor noi rute care sa lege Aeroportul Satu Mare de alte destinatii din Europa.

Silaghi s-a angajat, in schimbul servicului cerut lui Iordache, sa intervina la functionari din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (structura aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor), pentru ca institutia sa efectueze in termen platile aferente contractelor incheiate cu societatea Romstrade, dar si pentru continuarea derularii contractelor, desi termenele lucrarilor erau intarziate, scrie MEDIAFAX.

"Deschiderea acestor noi curse aeriene a fost solicitata pentru sustinerea campaniei electorale a unei persoane apropiate ministrului si a avut drept consecinta inregistrarea unor pierderi de aproximativ 2.000.000 lei (circa 500.000 de euro) in dauna companiei aeriene", au precizat procurorii.

Totodata, procurorii sustin ca, in 22 noiembrie 2012, Ovidiu Silaghi a primit de la Iordache 200.000 de euro "pentru a-si exercita influenta asupra persoanelor cu functii de decizie din cadrul CNADNR SA in vederea anularii deciziei de reziliere a unui contract, pentru a nu opri decontarea certificatelor intermediare de plata aferente contractelor aflate in procedura de aprobare si pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte".

Silaghi a fost ajutat de Remus Span sa pretinda si sa primeasca banii de la Nelu Iordache, au mai aratat procurorii.

Citeste si:
Denivelări de asfalt la Podul de la Brăila la doar o lună de la...
Denivelări de asfalt la Podul...

Fostul ministru al Transporturilor a fost joi la DNA pentru a lua la cunostinta acuzatiile care ii sunt aduse in acest dosar.

Ovidiu Silaghi a declarat, la iesirea de la DNA, ca a citit instiintarea de urmarire penala din dosarul in care este cercetat pentru trafic de influenta, dar deocamdata nu a vazut probele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.