Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu, sustine ca premierul Ponta "urmareste sa creeze un blocaj institutional crezand ca, astfel, va recupera voturile pierdute prin minciuna si prin nerespectarea angajamentelor fata de populatie".

"Domnul prim-ministru Victor Ponta spune, din nou, o minciuna mizand pe faptul ca memoria colectiva nu se activeaza si ca oamenii sunt obisnuiti sa aiba incredere in ceea ce declara un prim-ministru. Pentru a justifica gestul, greu calificabil pentru un inalt oficial al statului, de a nu mai raspunde la apelurile telefonice ale presedintelui Romaniei, domnul prim-ministru Victor Ponta spune ca s-a suparat pe declaratiile domnului presedinte referitoare la tragicul accident din Muntenegru din data de 23 iunie 2013", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al sefului statului.

Oprea mentioneaza ca singurele reactii publice ale presedintelui Traian Basescu sunt un mesaj de condolențe transmis printr-un comunicat de presa in data de 24 iunie, o declaratie data 11 zile mai tarziu, in data de 4 iulie, la postul de televiziune Digi 24 si, apoi, o scurta referire facuta in cadrul unei declaratii de presa desfasurate la Palatul Cotroceni in data de 19 iulie.

"Singura referire care l-ar putea deranja pe domnul prim-ministru Victor Ponta este cea potrivit careia domnul presedinte a aflat despre accident imediat ce acesta a avut loc, iar domnul prim-ministru, care, in acel moment, juca baschet, sustine ca a fost doar informat cateva ore mai tarziu", adauga Bogdan Oprea.

Purtatorul de cuvant al sefului statului apreciaza ca "este regretabil ca un prim-ministru ascunde, printr-o minciuna spusa public, o astfel de greseala sau incapacitatea aparatului propriu de lucru de a reactiona la timp in situatii de criza".

"Domnul prim-ministru Victor Ponta urmareste, in mod evident, sa creeze un blocaj institutional crezand ca, astfel, va recupera voturile pierdute prin minciuna si prin nerespectarea angajamentelor fața de populatie. Un prim-ministru responsabil ar fi recunoscut greseala si ar fi sanctionat vinovatii din propriul aparat de lucru!", conchide Oprea.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Citeste si: Basescu: Ponta nu-mi raspunde la telefon; Ponta: Nu vorbesc cu oameni neseriosi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.