Presedintele Partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, sambata, la Beclean, ca singurul viitor al dreptei este "un mare partid centru-dreapta", care sa fie "suficient de flexibil si de modern pentru a adaposti toate orientarile doctrinare"

Mihai Razvan Ungureanu a fost intrebat, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza declaratiile de la Baia Mare ale liderilor PDL Vasile Blaga si Elena Udrea, privind deschiderea PDL catre alte formatiuni de dreapta, liderul Partidului Forta Civica spunand ca singurul viitor al dreptei este "un mare partid centru-drepta, care sa fie suficient de flexibil si de modern pentru a adaposti toate orientarile doctrinare", scrie MEDIAFAX.

"Cred ca singura solutie ca viata politica in Romania sa se reechilibreze este un 2014 victorios. Cred ca singura solutie prin care dreapta sa poata veni la putere, in asa fel incat sa ofere cu alta generatie de oameni puternici o viziune de constructie a Romaniei, este cu un 2014 victorios pentru 2016. Si da, cred ca singurul viitor al dreptei, ca sa depasim ipocrizia, este un mare partid centru-drepta, care sa fie suficient de flexibil si de modern pentru a adaposti toate orientarile doctrinare. Intre ele sunt deosebiri de nuanta si au loc intr-o singura structura politica", a spus Mihai Razvan Ungureanu.

El a mai spus ca in 2014 nu va exista acest partid unic.

"Ce cred ca e posibil? In 2014 nu o sa avem un partid unic, dar putem si minimul dezirabil, putem gasi o formula pentru a sustine un singur candidat (la prezidentiale -n.r.), ceea ce inseamna toate fortele si toate resursele pentru un singur proiect. Cand avem fiecare cate un proiect, risipa de resurse e mare. Fiecare partid consuma bani, practic, pentru acelasi obiectiv, ceea ce nu este normal", a declarat liderul Fortei Civice.

Senatorul a adaugat ca partidul sau este pregatit pentru o astfel de alianta electorala.

"Noi suntem pregatiti pentru alianta electorala. De altfel, Alianta DA are complement alianta electorala, iar aceasta alianta de care va vorbesc e pe cale de a se largi. (...) Marea provocare pentru partidele politice din centru-dreapta este sa treaca de filosofia supravietuirii si sa priveasca in viitor. Nu e simplu, pentru ca unii nu se simt bine, daca nu sunt doar supravietuitori. Stau acolo inchisi in casa", a declarat Mihai Razvan Ungureanu.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Referitor la PNL, Ungureanu a declarat ca "are dialog cu PNL" si ca "undeva, in viitor, exista posibilitatea de a accepta PNL intr-o formula complexa de centru-dreapta".

"Dialog am cu PNL. Sunt foarte multi lideri PNL in Senat si e absolut firesc sa ai dialog. Nu avem o problema sa avem dialog. Exista o linie rosie peste care noi nu putem trece, dar nu numai noi, am vazut si declaratiile domnului presedinte Blaga, ale doamnei Udrea, ale lui Aurelian Pavelescu. Ne intrebam daca exista o posibilitate de a accepta PNL intr-o formula complexa de centru-dreapta. Sigur ca undeva in viitor exista, dar in momentul de fata PNL este prizonierul unui proiect personal al domnului Antonescu. Sigur ati vazut declaratiile unor distinsi senatori ai PNL, care spun ca Partidul National Liberal este in momentul de fata conditionat in existenta sa de proiectul prezidential al domnului Antonescu. In conditiile acestea ai un dialog politic, dar nu un dialog cu rezultat politic", a spus liderul Fortei Civice.

Citeste si:
Mihai Razvan Ungureanu a demisionat de la conducerea SIE
Mihai Razvan Ungureanu a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.