Administratia Prezidentiala a luat nota de "debusolarea de vacanta" a presedintelui Senatului, Crin Antonescu, si apreciaza ca "tardiva" implicarea acestuia in subiectul participarii unor lideri politici din Ungaria la activitati pe teritoriul Romaniei, declara Bogdan Oprea.

"Administratia Prezidentiala a luat nota de debusolarea de vacanta a domnului presedinte al Senatului Romaniei, Crin Antonescu", declara purtarorul de cuvant al presedintelui Basescu.

Potrivit MEDIAFAX, Oprea mai spune ca, avand in vedere calitatea lui Antonescu de copresedinte al USL, ii reaminteste acestuia ca, de la preluarea guvernarii, somajul a crescut de la 6,7% la 7,6%; principala ingrijorarea a populatiei este legata de gasirea unui loc de munca, prin urmare principalul obiectiv al coalitiei de guvernare ar trebui sa fie crearea de noi locuri de munca; tot mai multe societati comerciale se declara in insolventa; investitiile straine au scazut in ultimul an cu 37%.

Totodata, purtatorul de cuvant al sefului statului ii mai aminteste liderului PNL ca un numar important de primari ai USL sunt in situatie de incompatibilitate; absorbtia fondurilor europene este extrem de slaba, Romania riscand sa piarda mai multe miliarde de euro; rectificarea bugetara aprobata de Guvernul Romaniei este criticata de Consiliul Fiscal, care considera ca estimarile pentru urmatoarele cinci luni ale anului sunt nerealiste si nefundamentate; azi-dimineata mai multi angajati ai societatii Oltchim din Ramnicu-Valcea au intrat in greva foamei.

Oprea mai arata ca procesul de privatizare a CFR Marfa stagneaza, riscand sa se transforme intr-o noua privatizare esuata de tip Oltchim, deoarece Guvernul blocheaza, de trei saptamani, publicarea in Monitorul Oficial a hotararii de guvern prin care se stabileste castigatorul licitatiei de privatizare a companiei, ceea ce creeaza Guvernului grave prejudicii de credibilitate in plan extern.

Purtatorul de cuvant al sefului statului mentioneaza, totodata, ca sistarea lucrarilor la tronsonul de autostrada Arad - Nadlac si la Magistrala 5 - Drumul Taberei a metroul din Bucuresti este de masura sa afecteze grav interesele economiei si ale cetatenilor; revizuirea Constitutiei si reorganizarea administrativa par a fi proiecte abandonate; Guvernul Romaniei, in scrisoare de intentie cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala, s-a angajat sa creasca mai multe taxe si impozite, care vor avea efecte directe asupra populatiei si a economiei.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

"Iata doar cateva subiecte asupra carora speram sa se opreasca in declaratia de astazi unul dintre responsabilii principali de guvernare la intoarecea cu forte proaspete din vacanta. In ceea ce priveste implicarea domnului Crin Antonescu in subiectul participarii unor lideri politici din Ungaria la activitati pe teritoriul Romaniei, Administratia Prezidentiala considera ca aceasta este tardiva", mai declara Bogdan Oprea.

Citeste si: Antonescu, despre afirmatiile lui Basescu: O atitudine provinciala


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.