Liderul PNL Crin Antonescu declara ca Traian Basescu nu are cum sa declare de la Joseni ca asuma vreun leadership, ca presedintele ar fi cautionat transformarea Romaniei in poligon electoral pentru politicieni maghiari si ca incercarea de declansare a unei cruciade impotriva Budapestei e provinciala.

Presedintele PNL a facut aceste aprecieri intr-o conferinta de presa sustinuta, marti, la sediul PNL, avand ca tema recentele declaratii ale unor politicieni maghiari si reactiile din Romania fata de acestea.

"Traian Basescu nu are cum sa declare nici de la Joseni, nici de la Bruxelles sau din alta parte ca asuma vreun leadership", a sustinut Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

"A ridicat vreodata Traian Basescu in Consiliul European vreo problema in legatura cu faptul ca politicieni maghiari colegi PPE vrobesc lucruri nepotrivite? Nu. (...) O ridica la Joseni, n-o ridica pentru cei din Ungaria, ci pentru cati electori mai gasesste pe vara si pe toamna in Romania", a mai spus el.

Antonescu a sustinut ca din interes pentru cateva puncte electorale Traian Basescu ar fi permis, "cautionat", "transformarea Romaniei in poligon electoral" pentru Viktor Orban si alti politicieni din Ungaria.

El a adaugat ca, "tot dintr-o incercare stangace", presedintele ar declansa acum "cruciade impotriva Budapestei".

Potrivit lui Antonescu, "in momentul in care deodata domnul Basescu declanseaza o cruciada impotriva Budapestei de la Joseni (...) e o atitudine provinciala, politicianista si electoralista".

Citeste si: Traian Basescu, despre Ungaria: A devenit un focar de instabilitate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.