Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca un gest legat de atitudinea europarlamentarului Laszlo Tokes ar fi ca acestuia sa-i fie retrasa distinctia acordata de presedintele Traian Basescu, "Steaua Romaniei".

Liderul PNL a mentionat ca europarlamentarul Laszlo Tokes a fost decorat de catre actualul sef al statului.

"Chiar daca am adoptat cred de fiecare data si inainte de a fi presedinte de partid ca istoria declaratiilor, pozitiilor, politicilor domnului Tokes e veche, chiar daca am adoptat intotdeauna cred pozitii ferme, clare, fata de declaratiile sale, nu am avut niciodata ce se cheama o atitudine isterica. In raport cu domnul Tokes nu am incercat niciodata sa contribui la incitarea impotriva sa sau la diabolizarea acestei persoane. Nu am pus de pilda in discutie si nu am protestat in momentul in care domnul Tokes Laszlo, in ciuda lungii sale cariere antiromanesti, a fost decorat de catre acelasi presedinte Traian Basescu. Am incercat sa inteleg atunci ca e decorat cu «Steaua Romaniei» in grad de cavaler, o inalta distinctie a statului roman, pentru rolul sau la Revolutia din Decembrie ‘89", a afirmat Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele PNL a adaugat ca, inainte ca Traian Basescu sa-si puna problema daca Laszlo Tokes mai merita sau nu cetatenia romana, ar fi oportun un alt gest in cazul europarlamentarului.

"Cred, de exemplu, ca un gest care sa amendeze atitudinea statornic si revoltator antiromaneasca a acestui cetatean roman, a acestui europarlamentar roman care este Laszlo Tokes ar fi macar retragerea inaltei distinctii pe care a primit-o", a sustinut Antonescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Universitatea de Vara de la Izvoru Muresului (Harghita) ca "nu isi merita calitatea de cetatean roman cel care cerea mai zilele trecute ca Transilvania sa fie trecuta sub protectorat".

Citeste si: Basescu, despre Laszlo Tokes: Nu-si merita calitatea de cetatean roman


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.