Gabor Vona, liderul formatiunii radicale Jobbik, afirma ca presa din Romania a interpretat "in mod distorsionat" discursul pe care l-a rostit la Tabara Tineretului Maghiar din Ardeal, calificand drept "isterice" reactiile politicienilor romani.

Potrivit MEDIAFAX, intr-o scrisoare deschisa adresata politicienilor romani, Vona catalogheaza drept "isterice" declaratiile acestora, subliniind ca alianta dintre Romania si Ungaria necesita "toleranta si respectarea drepturilor in mod reciproc".

Potrivit lui Vona, presa din Romania a prezentat "imaginea falsa" a unei Romanii pasnice si a unei Ungarii agresive. Elita politica din Romania are o "constiinta compromisa" dat fiind ca "blocheaza constant eforturile maghiarilor din Transilvania", a subliniat liderul extremist ungar, conform MTI.

Gabor Vona a declarat, sambata, la Tabara Tineretului Maghiar din Ardeal ((Erdelyi Magyar Ifjak-EMI) de la Borzont, judetul Harghita, ca partidul pe care il conduce va apara drepturile si interesele maghiarilor din Transilvania,asumandu-si responsabilitatea unui conflict cu Romania.

Citeste si: Traian Basescu, despre Ungaria: A devenit un focar de instabilitate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.