Vicepresedintele PSD Mircea Dusa declara ca "mesajele extremiste ale liderului Jobbik nu au nicio legatura cu valorile si principiile europene" si trebuie "respinse cu fermitate".

"Declaratiile extremiste ale liderului Jobbik trebuie respinse cu fermitate. Ele nu au nicio legatura cu valorile si principiile europene si sunt lipsite de orice relevanta in Europa secolului XXI", spune Dusa, potrivit unui comunicat transmis duminica de PSD.

El adauga in declaratia de presa ca "astfel de mesaje nu pot fi acceptate, dar nici nu pot fi tratate cu seriozitate deoarece nu au nicio legatura cu lumea in care traim", mentionand ca Romania este "un exemplu pentru tarile din Europa centrala si de est" in privinta drepturilor acordate minoritatilor.

"Sunt convins ca etnicii maghiari din Romania dezavueaza un astfel de discurs dominat de ura, de intoleranta si generator de conflicte. Nimeni nu va avea de castigat de pe urma unei deteriorari a relatiei romano-ungare", mai spune Dusa, potrivit MEDIAFAX.

Citeste si: Lider extremist maghiar: Jobbik isi asuma responsabilitatea unui CONFLICT cu Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.