ANI a constatat ca senatorul Valer Marian, deputatul Liviu Harbuz si fostul senator Iulian Rasaliu au fost in incompatibilitate, intrucat au fost, in timpul mandatelor parlamentare, administrator in cadrul unor firme sau persoana fizica autorizata, respectiv au ocupat o functie publica de conducere.

Potrivit Agentiei Nationale de Integritate, Valer Marian a fost in incompatibilitate intrucat a detinut, simultan, calitatea de senator si functia de administrator in cadrul SC Nord Vest Press SRL, in perioada 19 decembrie 2008 - 14 martie 2011 si SC Bonda Impex SRL, din 19 decembrie 2008 pana in 12 iulie 2013.

De asemenea, Valer Marian nu a mentionat calitatea de administrator la societatile comerciale Nord Vest Press SRL si SC Bonda Impex SRL in niciuna dintre declaratiile de interese depuse in calitate de senator, in perioada decembrie 2008 - iunie 2013, in acest caz fiind sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, arata ANI, intr-un comunicat de presa remis vineri.

"Astfel, VALER MARIAN nu a respectat dispozitiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora «Calitatea de senator [...] este [...] incompatibila cu functia de [...] administrator [...] la societatile comerciale [...]», si ale art. 16, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 96/2006, potrivit carora «Calitatea de [...] senator este, de asemenea, incompatibila cu: functia de [...] administrator [...] la societatile reglementate de Legea societatilor nr. 31/1990 [...]»", a precizat sursa citata, potrivit MEDIAFAX.

In cazul lui Liviu Harbuz, ANI a constatat ca se afla in incompatibilitate din 20 decembrie 2012, intrucat detine, simultan, atat calitatea de deputat, cat si pe cea de comerciant persoana fizica autorizata in cadrul "Harbuz Liviu Persoana Fizica Autorizata".

"Astfel, Harbuz Liviu nu a respectat dispozitiile art. 82, alin. (1), lit. e) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora «Calitatea de deputat [...] este [...] incompatibila cu [...] calitatea de comerciant persoana fizica»", a precizat ANI.

Marian Iulian Rasaliu, in perioada mandatului de senator (2008-2012), a participat la concursul organizat in 1 octombrie 2010 de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Brasov, in vederea ocuparii functiei de sef serviciu al Serviciului Economic Recuperare Debite. In urma sustinerii concursului, Marian Iulian Rasaliu a fost declarat "admis" si numit in functia publica la data de 12 octombrie 2010, pe perioada nedeterminata.

Citeste si:
Dan Negru, despre Revelionul 2023: „Mulțumesc pentru toți anii ăștia”
Dan Negru, despre Revelionul...

"Ulterior, la data de 13 octombrie 2010, Rasaliu Marian Iulian s-a suspendat din functia publica pe durata exercitarii mandatului de senator, respectiv pana la data de 19 decembrie 2012. La data participarii la concurs, respectiv la data ocuparii functiei publice de sef serviciu, acesta detinea deja o functie publica - Senator in Parlamentul Romaniei", potrivit ANI.

Inspectorii de integritate au stabilit ca Rasaliu a fost in incompatibilitate din 13 octombrie 2010 (data suspendarii din functia publica de sef serviciu - Serviciul Economic Recuperare Debite APIA) pana in 19 decembrie 2012 (data reluarii activitatii in functia publica de conducere de sef serviciu).

"Astfel, Rasaliu Marian Iulian nu a respectat dispozitiile art. 81, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora «Calitatea de […] senator este incompatibila cu exercitarea oricarei functii publice de autoritate, potrivit Constitutiei, cu exceptia celei de membru al Guvernului»", a precizat ANI.

Citeste si:
Alți doi parlamentari au demisionat din grupul PNL, după Ludovic...
Alți doi parlamentari au...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.