Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, intrebat daca are motive sa se teama de ceea ce ar putea spune Omar Hayssam, ca nici macar nu ii produce "o minima tresarire", pentru ca nu l-a cunoscut pana cand acesta nu a cerut sa se duca dupa ziaristii rapiti in Irak.

"Nici macar nu imi produce o minima tresarire, pentru ca eu nu l-am cunoscut pe Omar Hayssam pana cand nu a cerut sa se duca dupa ziaristi, deci cu mine nu a avut nicio tranzactie si niciun sprijin", a raspuns razand Basescu la una dintre intrebarile adresate de jurnalisti referitoare la Omar Hayssam.

Potrivit MEDIAFAX, chestionat ce politician ar trebui sa se teama, el a raspuns: "Multi, dar aceasta e treaba justitiei".

Seful statului a subliniat ca pentru el "problema Omar Hayssam este inchisa".

"Obiectivul meu a fost un obiectiv de cinci ani sa il vad adus inapoi in tara. Este aici, este treaba institutiilor, in mod deosebit a justitiei, sa discute cu el si despre el", a mentionat Traian Basescu.

"Nu este un subiect Omar Hayssam. Lasati-l sa se duca in fata instantelor, acolo e problema", a mentionat acesta.

Unul dintre avocatii din oficiu ai lui Omar Hayssam a declarat vineri, la iesirea din sediul DIICOT, ca acestuia i-au fost aduse la cunostinta acuzatiile din noul dosar si ca sirianul i-ar fi spus anchetatorului ca va colabora si ca au timp 20 de ani sa discute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.