Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, la Sibiu, ca este adeptul ideii de a nu mai face reforme in Educatie "in fiecare an", pentru ca s-au facut atatea incat aproape s-a "distrus sistemul", dorind "predictibilitate", pentru a sti cum va termina scoala copilul sau care incepe anul viitor clasa I.

Premierul Victor Ponta a participat, vineri, la Academia Fortelor Terestre din Sibiu, la ceremonialul avansarii in grad a absolventilor unitatii de invatamant, fiind intrebat, intr-o conferinta de presa sustinuta la finalul manifestarii, cum explica procentele mari de promovare a examenelor in invatamantul militar, transmite MEDIAFAX.

"E normal sa aiba (promovabilitate de suta la suta - n.r.). E foarte mare concurenta, este un regim mult mai disciplinat. Cred ca nu doar in Romania, invatamantul militar este un invatamant de elita, dar nu cred ca putem aplica toate regulile si in restul unitatilor de invatamant, dar mai multa disciplina, in mod sigur", a declarat Ponta.

Intrebat ce crede despre posibilitatea introducerii examenului de admitere in liceu, premierul a precizat ca nu este adeptul unor noi reforme in Educatie.

"Sunt in primul rand adeptul ideii de a nu mai face reforme in fiecare an. Cred ca cel mai rau lucru este ca in fiecare an se mai face o reforma. De 20 de ani, in fiecare an facem o reforma, de nu mai intelege nimeni nimic si nu mai are incredere. In al doilea rand, sigur ca se pot face ajustari, sa gasim solutii mai bune, insa vreau sa gandim mult inainte, sa analizam toate consecintele pozitive si negative si, cand luam decizii, sa le luam pe termen lung", a precizat premierul.

El a adaugat: "Atatea reforme am facut (in Educatie - n.r.) de aproape am distrus sistemul".

"Hai sa-l asezam pe baze solide si sa aiba predictibilitate, sa stiu si eu. O sa-mi mearga copilul anul viitor in clasa I. Vreau sa stiu si eu cum termina clasa a XII-a, nu in fiecare an vine alt Guvern, alt ministru si iar se schimba ceva", a declarat premierul.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Ponta a mentionat ca nu respinge ideea introducerii examenului de admitere la liceu, dar respinge "ideea de a vorbi iar de reforme uriase si radicale".

Victor Ponta are doi copii, un baiat, care este deja la scoala, si o fata, nascuta in anul 2008.

Ministerul Apararii Nationale anunta, in 8 iulie, ca promovabilitatea la examenul de bacalaureat in liceele militare este de suta la suta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.