Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat joi ca "mai e inca de lucru" pentru stabilirea unor vizite bilaterale cu Federatia Rusa la nivel de presedinte sau premier, la Moscova sau la Bucuresti, desi ar fi bine ca dialogul politic sa se poarte pe aceste paliere.

"O relatie bilaterala intre doua tari, inclusiv un stat membru al NATO si al UE si Federatia Rusa in cazul celalalt, se sustine printr-o agenda politica de contacte la nivel corespunzator. Este o pozitie de principiu pentru care trebuie sa lucram in perspectiva. Dialogul politic este bine sa se poarte la nivel de ministri de externe, alte institutii, dar este bine si la nivel politic inalt, presedinte si prim-ministru. Sunt agende pentru care trebuie in mod firesc sa lucrezi, dar pentru asta mai avem inca de lucru", a afirmat Corlatean, intr-o conferinta de presa despre "reperele si perspectivele diplomatiei romanesti pe 2013".

Potrivit MEDIAFAX, el a fost intrebat daca, dupa vizita pe care a facut-o la Moscova in urma cu doua saptamani, ar fi posibila in urmatorul an o vizita in Federatia Rusa a presedintelui Traian Basescu sau la Bucuresti a liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Pe de alta parte, Corlatean a mentionat ca pentru "perioada urmatoare" vor fi realizate vizite importante in relatia cu SUA, atat la Washington, cat si la Bucuresti.

"Pot sa va spun ca in perioada urmatoare ne-am propus sa materializam intr-un mod cat mai eficient, din punct de vedere politic, agenda de contacte politice la nivel, atat la Washington, cat si la Bucuresti, care sa contribuie la aprofundarea si extinderea parteneriatului strategic bilateral. Detalii vor fi oferite la momentul respectiv", a spus ministrul de Externe.

El a vorbit si despre un turneu de nivel inalt care ar putea fi facut in tarile Americii Latine in a doua jumatate a anului sau inceputul lui 2014 pentru a sprijini interesul companiilor romanesti de a fi prezente pe aceasta piata cu "dinamica economica in permanenta crestere".

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Seful diplomatiei a mai mentionat si posibilitatea in lunile urmatoare a unei vizite in Romania a regelui iordanian, Abdullah al II-lea, a ministrului irakian de Externe, Hoshyar Zebari, si a ministrului de Externe din Polonia, Radoslaw Sikorski.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.