PDL Bucuresti critica ideea introducerii municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov in regiunea de dezvoltare Sud Muntenia, mentionata ca posibila de catre vicepremierul Liviu Dragnea, mentionand ca cere premierului si USL sa anunte public care este proiectul lor pentru regiunea Bucuresti-Ilfov.

"Liviu Dragnea si USL continua capodopera mentorului lor Nicolae Ceausescu si vor o regiune in care nu Bucurestiul sa fie Capitala, ci alte orase controlate de baronii locali ai USL! PDL Bucuresti isi exprima profunda ingrijorare fata de intentia vicepremierului USL Liviu Dragnea ca Bucurestiul sa faca parte din "Regiunea Muntenia" care, in opinia baronului socialist, ar urma sa aiba ca si capitala un alt oras decat actuala Capitala a tarii. PDL reaminteste baronului Dragnea ca Bucurestiul este orasul care da cea mai mare parte din PIB-ul acestei tari, in care somajul are cotele cele mai scazute si unde s-au concentrat cele mai multe investitii financiare in ultimii ani", se arata intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX.

PDL Bucuresti mentioneaza ca este drept ca bucurestenii, "in mod traditional oameni cu viziune de dreapta, nu sunt pe placul socialistilor din USL, insa acest lucru nu-l indreptateste pe baronul Dragnea sa izoleze Capitala intr-o regiune in care Bucurestiul nu este centrul".

"De cand primarii USL au pus stapanire pe Bucuresti, nici un proiect important pentru Capitala nu s-a realizat, orasul nu evolueaza, iar alesii USL se sfasie intre ei pe banul public. «Echipa» USL de la Capitala s-a dovedit a fi doar o mare minciuna, in spatele careia nu se ascund decat furtul si setea de bani publici. Stiind ca este doar o chestiune de timp pana cand bucurestenii vor alunga de la conducerea Capitalei «echipa» USL, baronul Dragnea anunta dizolvarea Bucurestiului intr-o regiune care nu va avea drept centru actuala Capitala a tarii. PDL cere imperios USL-ului si premierului Victor Ponta sa anunte public si asumat care este proiectul lor pentru regiunea Bucuresti-Ilfov. Totodata, PDL cere celor sapte primari USL din Capitala sa aiba curajul de a se opune directivei de partid si sa apere interesele fiecarui bucurestean, care trebuie sa fie reprezentat pe masura in viitoarea regiune. PDL Bucuresti nu impartaseste sub nici o forma ideea socialistilor de a minimiza rolul Capitalei. Mai mult, PDL Bucuresti va prezenta, intr-o perioada scurta de timp, viziunea sa pentru ca Bucurestiul sa devina cel mai important centru de afaceri si investitii din regiune", se mai arata in comunicat.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, la o dezbatere despre regionalizare care a avut loc la Ploiesti, referindu-se la posibilitatea includerii Capitalei si a judetului Ilfov in regiunea de dezvoltare Sud Muntenia, ca sunt toate sansele ca acest lucru sa se intample.

"Cred ca sunt toate sansele ca acest lucru sa se intample", a spus Dragnea.

Anterior, la aceeasi dezbatere, senatorul Gabriela Vranceanu Firea a afirmat ca sustine introducerea municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov in regiunea Sud Muntenia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.