Fostul ministru al Finantelor Gheorghe Ialomitianu a declarat, miercuri, ca Guvernul Ponta tine la secret negocierile cu FMI si ca ii cere public sa spuna de ce doreste un nou acord, aratand si ca Guvernul Boc niciodata nu i-a mintit pe romani.

"Guvernul Ponta tine la secret negocierile cu FMI si cer public sa spuna de ce doreste un nou acord, care este avantajul pentru romani. Aceasta este diferenta dintre Guvernul Boc si Guvernul Ponta ca noi niciodata nu am tinut la secret negocierile cu FMI, angajamentele luate fata de FMI. Noi nu i-am mintit pe romani", a spus Ialomitianu, intr-o conferinta de presa, transmite MEDIAFAX.

El a aratat ca este bine ca Romania a incheiat al doilea acord cu FMI, dar intelegerea nu si-a atins obiectivele, care vor fi preluate in cel de-al treilea acord.

Ialomitianu a aratat ca atunci cand Guvernul Boc a incheiat primul acord cu FMI a fost pentru stabilizarea economica si aceste obiective au fost atinse cu doua luni mai devreme, iar al doilea acord a fost pentru restructurarea companiilor.

"Cel de-al doilea acord noi l-am dus pana la jumatate, dar l-a facut praf USL. El a fost finalizat, dar nu si-a atins obiectivele. E bine ca a fost finalizat al doilea acord pentru ca este un semnal pozitiv pe pietele internationale, dar faptul ca in noul acord se vor include obiectivul privind reformarea companiilor de stat arata ca se preiau obiectivele din al doilea acord in cel de-al treilea", a spus Ialomitianu.

Fostul ministrul al Finantelor in Guvernul Boc a criticat Guvernul Ponta, aratand ca acesta este denumit "guvernul taie tot".

"Guvernul Ponta taie tot, taie salariile cu 30%, taie locurile de munca cu peste 14.000 si lasa peste 40 de mii de oameni in strada", a afirmat Ialomitianu, aratand ca "incompetenta si minciuna Guvernului Ponta se vad si din executia bugetara pe primele sase luni, care este tinuta la secret".

"Ponta tine la secret executia bugetara pe primele sase luni pentru ca-i e frica de oameni, din aceasta executie bugetara am aflat ca este un minus de 6 miliarde de lei la buget. Asta inseamna ca investitiile in Romania sunt praf si pulbere. Concret: omului i s-a luat, nu i s-a dat", a afirmat Ialomitianu, adaugand ca Romania este pe primul loc la inflatie.

El a mai spus ca Guvernul Ponta a reusit sa se incadreze in deficul bugetar de 1,1% pe primele sase luni asumate de Romania "din pix, taind investitii, locuri de munca, salarii".

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Ialomitianu a aratat ca singura solutie este ca Guvernul Ponta sa-si dea demisia.

Gheorghe Ialomitianu a mai spus ca intentia de modificare a Legii salarizarii dupa performanta ascunde de fapt o taiere a salariilor.

El a precizat ca "se modifica ierarhizarea de la 1,15 la 1,7 si acest lucru inseamna ca trebuie taiate salariile nefiind alta solutie".

Intrebat daca modificarea legii salarizarii ascunde o taiere a salariilor, Ialomitianu a raspuns: "Da. Pentru ca daca avem o componenta fixa si una variabila, daca se aplica 60% pentru componenta fixa si pentru cealalta 40%. Daca nu sunt bani cea variabila nu se da".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.