Presedintele Traian Basescu a fost primit miercuri dimineata de omologul moldovean Nicolae Timofti, ceremonia oficiala organizata la Resedinta de Stat a acestuia desfasurandu-se in conditiile in care in apropiere au avut loc doua mici manifestatii ale unionistilor si celor care se opun acestui act.

Seful statului roman a fost intampinat de Nicolae Timofti pe Bulevardul din fata Resedintei sale de Stat, cu ceremonial militar, insa la cele doua capete ale strazii au avut loc manifestatii ale unor mici grupuri care au scandat lonzici pro Basescu si pro Romania, iar pe de alta parte impotriva presedintelui Basescu si a unirii celor doua tari.

Potrivit MEDIAFAX, grupul de manifestanti unionisti era constituit din circa 25-30 de persoane, cu steaguri tricolore romanesti. Manifestantii au strigat "Basescu, Basescu!", "Unire, Unire!", "Romania!".

Ceilalti manifestanti au scandat impotriva presedintelui Basescu si "Jos Unirea!", grupurile dispersandu-se dupa intrarea celor doi oficiali in Resedinta presedintelui moldovean.

La ora transmiterii acestei stiri, Basescu si Timofti au convorbiri tete-a-tete, care vor fi urmate de convorbiri cu participarea celor doua delegatii, iar in jurul orei 11.30 este programata o conferinta de presa comuna a celor doi sefi de stat.

Basescu va mai avea intalniri cu premierul Iurie Leanca, presedintele Parlamentului, Igor Corman, cu primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, precum si cu liderii partidelor guvernamentale: Vladimir Filat - Partidul Liberal-Democrat, Marian Lupu - Partidul Democrat si Mihai Ghimpu - Partidul Liberal.

Presedintele Basescu va depune in cursul dupa-amiezii o coroana de flori la Monumentul "Stefan cel Mare si Sfant" din centrul Chisinaului, moment la care, potrivit relatarilor presei moldovene, a fost anuntata o manifestatie a membrilor Partidului Comunist al fostului presedinte Vladimir Voronin, impotriva sefului statului roman.

Din delegatia presedintelui roman fac parte seful Cancelariei, Cristian Diaconescu, consiliderul prezidential Iulian Chifu si secretarul de stat in MAE Bogdan Aurescu.

Citeste si:
A murit primul preşedinte al Republicii Moldova
A murit primul preşedinte al...

Citeste si: Basescu: Chisinaul sa lupte pentru fiecare palma de pamant care ii apartine


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.