Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a precizat, intr-un interviu pentru "Gandul", ca s-a intalnit sambata cu premierul Victor Ponta pentru "a-i preda" mandatul de la Ministerul Transporturilor.

"M-am intalnit cu premierul si i-am predat mandatul de la Ministerul Transporturilor", a spus Fenechiu, potrivit MEDIAFAX.

Fostul ministru al Transporturilor a declarat ca l-a sunat vineri pe premierul Ponta pentru a-si prezenta demisia de la minister, dar ca nu exista un document oficial depus la Guvern. Acesta a explicat ca initial convenise sa-si dea demisia sambata, dar dupa ce a vazut "spectacolul televizat" l-a sunat pe premier si l-a anuntat ca demisioneaza, a notat "Gandul".

Fenechiu a fost intrebat daca in cazul sau a fost vorba despre o demisie prin telefon sau a fost revocat. "Atat timp cat eu eram intr-un colt de tara, iar premierul era in alt colt de tara nu puteam sa imi prezint demisia decat telefonic. Dincolo de toate, procedura constitutionala este revocarea", a spus el.

Fostul ministru a mentionat, la intrebarea daca exista o demisie scrisa depusa la minister, ca "nu exista o hartie facuta".

"Trebuie spus ca mi-am prezentat demisia in fata premierului, prin telefon, vineri. (...) Si daca avea documentul tot trebuia sa ma revoce. Nu exista procedura de acceptare a demisiei in Constitutiei. Exista procedura de revocare", a mai spus el.

Solicitat sa precizeze de ce nu si-a trimis demisia prin fax, Relu Fenechiu a spus: "Pentru ca eu am o relatie cu premierul indeajuns de buna in care i-am spus domnule, gata, mi-am prezentat demisia. In prima faza ramasese sa ne intalnim a doua zi, dar dupa aceea i-am dat un telefon, vazand spectacolul televizat si eu i-am spus ca nu are niciun sens sa asteptam".

De asemenea, el a fost intrebat daca noul ministru va fi propus marti de PNL. "Exista posibilitatea sa avem marti un Birou Permanent National pe aceasta tema", a raspuns Fenechiu.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.