ONG-urile care critica Guvernul pentru ineficienta politicilor de integrare a romilor sunt responsabile de 20 ani de aceste politici, cheltuind multi bani si organizand multe dezbateri fara ca eficienta sa creasca, a afirmat premierul Victor Ponta, adaugand ca Executivul va cheltui mai bine banii.

Subiectul integrarii populatie de etnie roma a fost abordat in discutia avuta, joi, la Palatul Victoria, de premierul Ponta cu omologul sau francez, Jean-Marc Ayrault.

Potrivit MEDIAFAX, in discursul sustinut la sfarsitul intalnirii, Ponta a aratat ca Guvernul are in vedere politici care sa asigure insertia sociala a romilor in tara de origine, iar Ayrault a precizat ca Romania va primi spirjin in acest sens din partea Frantei si a Uniunii Europene.

Solicitat de catre jurnalisti sa comenteze un studiu al organizatiilor neguvernamentale, potrivit caruia politicile in domeniu din anii 2012-2013 nu au adus nicio masura noua, Ponta a aratat ca de circa 20 de ani de acesta problematica s-au ocupat chiar organizatiile neguvernamentale.

"Organizatiile neguvernamentale pe care le invocati sunt responsabile de 20 de ani de aceste politici, actualul Guvern, doar de un an. Insa in 20 de ani s-au folosit foarte multi bani, s-au facut foarte multe dezbateri si, din pacate, s-a dovedit un sistem neeficient. Deci, decizia Guvernului este de a folosi mai bine resursele financiare pentru proiecte concrete, cum este proiectul Ferentari, cel mai mare cartier din Bucuresti, care un proiect special dedicat de integrare si de dezvoltare a nivelului de viata", a afirmat Ponta.

El a adaugat ca resursele vor fi alocate totodata pentru programe concrete de stimulare a prezentei la scoala a copiilor romi, de discriminare pozitiva la angajarea in institutii publice si pentru programe consensuale privind angajarea romilor in companiile private.

"Guvernul face eforturi sa fie eficient si pragmatic si as aprecia o schimbare spre pragmatism si eficienta si in zona organizatiilor neguvernamentale", a conchis Ponta.

Problema romilor a fost discutata si de presedintele Traian Basescu cu premierul Frantei, seful statului aratand ca problema minoritatii roma este una urgenta pentru Romania, care si-o asuma, insa trebuie gasite si solutii in plan european pentru rezolvarea acesteia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.