Presedintele Traian Basescu a spus, joi, la intalnirea cu premierul Frantei, Jean-Marc Ayrault, ca problema minoritatii roma este una urgenta pentru Romania, care si-o asuma, insa trebuie gasite si solutii in plan european pentru rezolvarea acesteia.

"A treia problema este o problema de imagine, dar ne-o asumam. E problema legata de minoritatea roma si aici trebuie sa gasim solutii care sa rezolve in mod european problema acestei minoritati", a afirmat presedintele, la inceputul intrevederii de la Palatul Cotroceni cu Ayrault, transmite MEDIAFAX.

De asemenea, el a aratat ca alte doua probleme la fel de urgente pentru Romania sunt aderarea la spatiul Schengen si zona Euro, precum si problema competitivitatii economiei romanesti pe pietele externe.

Presedintele Traian Basescu l-a primit joi dupa-amiaza la Palatul Cotroceni pe premierul Frantei, Jean-Marc Ayrault, la inceputul vizitei sale oficiale de doua zile in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.