Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a luat cuvantul doar de patru ori in plen de la inceputul actualei legislaturi si a semnat ca initiator un singur proiect de lege. Nici liderul principalului partid de opozitie nu a avut o activitate parlamentara prea bogata.

Astfel, liderul PDL, Vasile Blaga, fost presedinte al Senatului, a avut, de la inceputul actualei legislaturi, doar opt luari de cuvant in plen, a fost initiator a trei proiecte si nu a avut nicio declaratie politica si nicio interpelare la adresa premierului.

Si fostul presedinte al Senatului Mircea Geoana a initiat tot trei proiecte de lege, a luat cuvantul de sapte ori in plen si nu a avut nicio declaratie politica.

De asemenea, potrivit MEDIAFAX, fostul premier Victor Ciorbea nu a avut nicio intrebare si nicio interpelare, nicio declaratie politica, ci doar o luare de cuvant in plenul Senatului. Ciorbea a fost semnatarul a opt initiative legislative.

Tot zero declaratii politice, intrebari si interpelari adresate premierului inregistreaza si fostul presedinte al UDMR Marko Bela. El a avut o singura initiativa legislativa si zece luari de cuvant in plenul Senatului.

Nici fostul premier Mihai Razvan Ungureanu nu a avut vreo interpelare adresata primului ministru. El a formulat insa noua intrebari si zece interpelari la adresa actualei puteri. Ungureanu a mai inregistrat patru initiative legislative, sapte declaratii politice si are 26 de luari de cuvant in plen.

Cu doar doua luari de cuvant in plenul Senatului si cu trei initiative legislative s-a evidentiat un alt fost premier, Calin Popescu Tariceanu.
Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, apare ca initiator a zece proiecte de lege. El a luat cuvantul de 86 de ori in plenul Senatului.

Fostul ministru al Apararii Teodor Atanasiu (PNL) a initiat trei proiecte de lege si a luat cuvantul de noua ori in sesiunea parlamentara, care s-a incheiat in vara.

Cristiana Irina Anghel (PC), fosta invatatoare cunoscuta pentru intrarea in greva foamei pe timpul guvernarii Boc, a initat patru proiecte de lege si a vorbit de 82 de ori in plenul Senatului. Ea a avut trei interpelari adresate primului ministru si patru declaratii politice.

Citeste si:
Alocație pentru copii din prima zi de viață. Proiectul de lege,...
Alocație pentru copii din...

Liberalul Ioan Ghise a avut doar o declaratie politica si 52 de luari de cuvant in plen.

Senatorul PDL Gheorghe Flutur a sustinut o singura declaratie politica, doua initiative legislative, doua interpelari adresate primului ministru si noua luari de cuvant in aceasta sesiune parlamentara.

Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, are zero declaratii politice si intrebari si interpelari adresate premierului, sase initiative legislative si 64 de luari de cuvant in plen.

Zero interpelari adresate premierului, o luare de cuvant, doua initiative legislative si patru intrebari pentru putere a inregistrat fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, intrat in Parlament pe listele PP-DD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.