Presedintele Traian Basescu minte atunci cand afirma ca a stiut de la ora 19 despre accidentul rutier din Muntenegru, deoarece la acea ora nu stiau nici autoritatile din tara respectiva despre accident, sustine premierul Victor Ponta.

"Va minte. Da, va minte. Nu stia, pentru simplul motiv ca la acea ora, daca nu ma insel, nu stiau nici autoritatile din Muntenegru", a raspuns Ponta unei intrebari a presei pe aceasta tema.

Potrivit MEDIAFAX, presedintele Traian Basescu a declarat ca el stia de accidentul produs in Muntenegru de la ora 19 fara cinci minute si ca nu crede ca premierul Victor Ponta nu fusese si el informat, desi era in Piata Constitutiei si juca baschet.

"Mobilizarea institutiilor a fost buna, dar comunicarea catastrofala, iar reactia initiala a premierului... Eu am stiut, deci la 19 fara 5 minute stiam. Nu cred ca premierul, care era in Piata Constitutiei, la baschet, nu a fost informat si el. Nu cred. Dar nu au realizat gravitatea incidentului", a afirmat Basescu, la Digi 24.

El a spus ca implicarea secretarului de stat de la Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a demonstrat ca statul roman are capacitatea sa isi repatrieze cetatenii decedati sau aflati intr-o situatie dificila.

"Dar comunicarea a fost catastrofala si norocul premierului a fost ca Arafat, daca a vazut ca el joaca baschet, s-a apucat sa isi faca treaba", a afirmat Basescu.

El a mai apreciat si prestatia ambasadorului Romaniei in Muntenegru, Mihail Florovici, care "si-a facut treaba".

Premierul Ponta declara, pe 24 iunie, ca a aflat despre accidentul din Muntenegru pe 23 iunie, duminica, la ora 22.55, cand a fost sunat de catre subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, moment din care a luat legatura cu ministrii cu atributii.

Ministerul roman al Afacerilor Externe a transmis duminica seara, la ora 22.31, un comunicat in care informa ca un autocar cu turisti s-a prabusit sambata intr-o prapastie de 30 de metri din Muntenegru, iar din primele cercetari "se pare ca printre victimele accidentului se afla si cetateni romani".

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.