Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca Radu Vasile a fost un premier bun, intr-o perioada foarte dificila, cand Romania isi punea problema daca intra in incetare de plati, care a gasit resurse si inteligenta sa spuna "da" unor programe care sunt implementate si acum.

"Exprim regretul meu profund pentru trecerea in nefiinta a lui Radu Vasile. A fost un prim-ministru intr-o perioada extrem de dificila, cand ne puneam problema daca Romania intra in incetare de plati sau nu. Cu toate acestea, el a gasit resurse si inteligenta sa spuna da unor programe care si astazi sunt implementate sau in curs de implementare", a afirmat Basescu, care a fost ministru al Transporturilor in Guvernul Radu Vasile.

Potrivit MEDIAFAX, seful statului a spus ca unul dintre programele aprobate de fostul premier a vizat reabilitarea tuturor drumurilor nationale.

"Azi, chiar daca vrem cu totii autostrazi, toti trebuie sa stim ca fara aprobarea lui Radu Vasile drumurile nationale ar fi ramas cum erau inainte de revolutie", a declarat Basescu.

El a mai spus ca tot datorita lui Radu Vasile Romania are acum cel mai mare terminal de containere in Portul Constanta.

"Radu Vasile a marcat epoca lui, dar si ce a urmat dupa el, prin curajul de a spune da unor ministri care ii propuneau proiecte. Imi exprim profundul regret si compasiune. A fost un prim-ministru bun, pe care Romania l-a avut intr-o perioada extrem de grea", a adaugat seful statului.

Radu Vasile, in varsta de 71 de ani, a murit in noaptea de marti spre miercuri.

Citeste si: Cine a fost Radu Vasile, premier al Romaniei intr-o perioada dificila


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.