Vicepresedintele Comisiei de revizuire a Constitutiei, Ioan Chelaru, a declarat, luni, la inceputul sedintei acesteia, ca nici PDL, nici PP-DD nu au depus informari privind retragerea parlamentarilor acestor formatiuni de la lucrarile comisiei.

"Pana la acest moment comisia nu a primit din partea celor doua grupuri parlamentare, sub niciun aspect, niciun fel de sesizare sau inscris prin care sa ne anunte ca doresc sa se retraga sau nu mai participa, (...) Orice fel de retragere, indiferent cum ar numi-o grupurile parlamentare care au facut public intentia de a se retrage, era firesc sa fie trimisa si comisiei, pentru ca noi sa luam act, sa stabilim decizii si sa anuntam eventual Birourile Permanente reunite", a sustinut Chelaru.

De asemenea, senatorul PSD a precizat ca nu pot fi trecute cu vederea aceste decizii politice, dar acestea nu au niciun efect juridic asupra activitatii comisiei de revizuire.

"Poate si-au dorit sa impiedice ca aceasta comisie sa functioneze in continuare, cei care s-au retras, si ca numar nu pot impiedica formarea unui cvorum de sedinta si de lucru", a afirmat Chelaru.

El a apreciat ca deciziile PDL si PP-DD au avut un scop mediatic.

PDL a decis sa se retraga din Comisia de revizuire a Constitutiei si sa refuze sa participe la dezbaterile din plenul Parlamentului pe aceasta tema, a anuntat luni vicepresedintele partidului Alin Tise, aratand ca PDL va participa la actiuni in Parlament si in strada pentru a informa cetatenii.

In urma cu o saptamana, PDL anunta ca il propune pe Ioan Oltean in Comisia de revizuire a Constitutiei, in locul lui Gabriel Andronache care a demisionat din PDL si a trecut la PNL. PDL ii mai avea in aceasta comisie, care este formata din 23 de parlamentari, pe Alin Tise si Valeria Schelean.

Citeste si: PDL nu mai participa la sedintele Comisiei de revizuire a Constitutiei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.