PP-DD a decis sa isi retraga reprezentantii din Comisia de revizuire a Constitutiei, a anuntat, joi, liderul grupului PP-DD, Daniel Fenechiu, invocand ca motiv ca dezbaterile sunt "o mascarada", sunt suspendari si razgandiri, proiectul fiind facut in discutii private Antonescu-Ponta.

"Urmare a modalitatii in care se desfasoara lucrarile Comisiei de revizuire a Constitutiei, PP-DD a luat decizia sa se retraga de la lucrarile comisiei. Pe parcursul acestei perioade, noi ne-am exprimat nemultumirea, am constatat ca situatia se inrautateste si ne gasim intr-o situatie ca proiectul de revizuire nu se mai lucreaza in cadrul comsiei, ci in cadrul coalitiei USL, in cadrul discutiilor private intre Victor Ponta si Crin Antonescu. Lucrarile sunt foarte fragmentate, portiuni intregi au fost amanate, au fost o gramada de suspendari pe motiv ca nu a existat un acord in USL", a afirmat Fenechiu, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca in comisie sunt "razgandiri proverbiale", mentionand in acest sens articolele privind casatoria, migratia, mandatul presedintelui, numarul de parlamentari si structura Parlamentului.

Fenechiu a mai spus ca "PP-DD nu poate fi un partid de decor" si "nu poate participa la aceasta mascarada".

El a tinut sa sublinieze ca, in aceasta comisie, PP-DD a fost singurul partid de opozitie, pentru ca PDL a avut doar un singur reprezentant, pe Valeria Schelean, deoarece Gabriel Andronache a trecut la PNL, iar Alin Tise a venit doar la o sedinta.

Fenechiu a mai aratat ca PP-DD urmeaza sa vada care va fi varianta finala de revizuire a Constitutiei si, in functie de ce va rezulta, isi rezerva dreptul de a boicota dezbaterile din Parlament si chiar referendumul de revizuire.

"Urmeaza sa vedem varianta finala. Proiectul va intra in dezbaterea Comisiei juridice de la Senat, in plenul Senatului si la inceputul toamnei la Camera Deputatilor. Vom exercita toate demersurile pentru a ne impune acele amendamente pentru populatie. Daca USL va avea aceeasi atitudine, vom boicota inclusiv referendumul pentru Constitutie. Speram ca si PDL va avea de data asta curajul sa adopte o asemenea pozitie", a adaugat Fenechiu.

Citeste si:
Gigi Becali, despre situația lui Dan Diaconescu. Ce a zis despre...
Gigi Becali, despre situația...

Dan Diaconescu a declarat, la randul sau, ca, in opinia PP-DD, Constitutia rezultata din dezbateri in acest moment este "o mascarada".

"Daca se pastreaza aceasta formula, noi nu vom vota aceasta Constitutie nici in Parlament, nici in eventualul referendum. Ii vom ruga pe simtatizantii nostri din toata tara sa boicoteze din toate punctele de vedere aceasta Constitutie mascarada, aceasta Constitutie mizera", a adaugat Dan Diaconescu.

PP-DD are doi din cei 23 de membri ai Comisiei de revizuire a Constitutiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.