Premierul Victor Ponta a cerut ministrilor Culturii si Afacerilor Externe ca, impreuna cu membrii comisiei de specialitate a Senatului, sa analizeze activitatea Institutului Cultural Roman si sa se propuna masuri, inclusiv politice, deoarece "lucrurile nu merg bine" la aceasta institutie.

"O sa va rog ca, impreuna cu comisia de specialitate de la Senat, sa faceti o analiza, impreuna cu ministrul de Externe. Cred ca, din pacate, situatia la ICR nu merge asa cum ne-am dori si vreau sa ne propuneti, si politic, si Senatului, toate masurile care sunt necesare ca ICR-ul, desi nu e in subordinea Guvernului, dar colaboreaza cu Ministerul Culturii si Ministerul de Externe, sa redevina, totusi, o institutie care sa ne ajute in promovarea culturii noastre in strainatate. Nu cred ca lucrurile merg bine", i-a spus Ponta, miercuri, ministrului Culturii, Daniel Barbu, la inceputul sedintei de Guvern, transmite MEDIAFAX.

Premierul a precizat ca a discutat deja in acest sens cu presedintele Comisiei de Cultura a Senatului si ca doreste rapid o analiza si luarea tuturor masurilor care se impun.

Andrei Marga a fost numit la conducerea Institutului Cultural Roman pe 11 septembrie 2012, prin vot in plenul Senatului.

Conducerea ICR s-a schimbat dupa ce, pe 2 august 2012, la cateva zile de la decizia Curtii Constitutionale de a declara drept constitutionala Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 27/ 2012, prin care Institutul Cultural Roman trecea din subordinea Presedintiei in cea a Senatului, presedintele de atunci al Institutului, Horia-Roman Patapievici, si fostii vicepresedintii Tania Radu si Mircea Mihaies si-au anuntat demisia.

Guvernul a adoptat, pe 13 iunie 2012, Ordonanta de Urgenta (OUG 27/2012) prin care ICR trece de sub autoritatea presedintelui in subordinea Senatului, care numeste atat conducerea operativa a institutului, cat si membri ai consiliului de conducere. Conducerea operativa a ICR este asigurata de un presedinte, cu rang de secretar de stat, asistat de doi vicepresedinti, cu rang de subsecretari de stat, numiti si revocati din functie de plenul Senatului, cu votul majoritatii senatorilor prezenti, la propunerea Biroului Permanent al Senatului.

Citeste si:
Alocație pentru copii din prima zi de viață. Proiectul de lege,...
Alocație pentru copii din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.