Fostul vicepresedinte PDL Sever Voinescu a declarat, luni, la RFI, ca, daca vreunul dintre semnatarii motiunii "Reformistii" este exclus astazi din partid, atunci vor demisiona toti cei care au semnat aceasta motiune.

"Daca astazi se ia decizia excluderii vreunuia dintre cei care au semnat motiunea «Reformistii», nu va ascund ca decizia noastra unanima este sa demisionam toti! Dar eu nu cred ca se va ajunge aici. Nu cred ca astazi se vor lua decizii de excludere si cred ca presiunea din interiorul partidului pe care o punem pe conducere sa faca opozitie cu adevarat este benefica si pare a da rezultate", sustine Voinescu, potrivit MEDIAFAX.

El apreciaza, totodata, ca demisia lui Teodor Baconshi din PDL este o pierdere.

"Teodor Baconschi s-a simtit pe buna dreptate vexat, ranit de anumite atitudini ale conducerii partidului in raport cu domnia sa si in raport cu noi ca grup (...). Din punctul de vedere al partidului, e o pierdere, nu trebuia sa se ajunga aici. Cred ca vina principala pentru aceasta pierdere o are conducerea PDL, care pur si simplu nu stie sa gestioneze relatia cu persoane poate mai sofisticate si mai altfel, sa zic, decat activul obisnuit de partid", comenteaza Sever Voinescu.

In opinia sa, "toata povestea asta (privind excluderile din partid - n.r.) este ridicola si arata un fel de lipsa de inteligenta cronica".

"Faptul ca PDL intr-un moment in care slabiciunile USL la guvernare se vad din ce in ce mai pregnant nu are alta treaba decat sa iasa in public prin vocea unor vicepresedinti si sa anunte liste de excluderi, dupa care listele alea sunt amendate si completate de altii, dupa care acelasi om care anunta astazi ca ar vrea sa excluda vreo cinci a doua zi cand e intrebat vrea sa excluda vreo trei (...). PDL are nevoie de chestia asta acum? Noi cerem PDL sa faca opozitie. Vad bune semne, totusi, in momentul asta. Mie mi-a placut atitudinea pe care PDL a anuntat-o acum cateva zile in legatura cu procesul asta condus de USL de modificare a Constitutiei. Eu cred ca PDL a avut o pozitie transanta si corecta si pentru ca noi de luni de zile ii presam public sa faca opozitie. Si daca pana la urma pretul ca PDL sa faca opozitie este acela al sanctionarii unui grup din care fac sau nu fac parte, al excluderii unor oameni, eu sau altii, atunci eu cred ca pretul asta merita platit, pentru ca Romania are nevoie mai mult decat orice de opozitie si PDL are nevoie mai mult decat orice de opozitie. Dar mie mi-ar fi placut sa faca opozitie PDL intr-o maniera unita, coeziva, care sa arate ceva putere, nu intr-o maniera de harta!", a mai declarat fostul vicepresedinte al partidului.

Citeste si:
Moțiunea împotriva ministrului Muncii a fost respinsă de Camera...
Moțiunea împotriva...

La Congresul PDL din primavara, Monica Macovei a candidat la sefia partidului cu motiunea "Reformistii", fiind sustinuta in primul rand de Cristian Preda, Teodor Baconschi, Sever Voinescu si Adrian Papahagi. In schimb, Theodor Paleologu a sustinut motiunea Elenei Udrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.