Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat joi, la Craiova, ca postul lui George Becali in Parlament nu este vacant, el aratand ca, potrivit Statutului deputatilor si senatorilor, in forma nemodificata, luarea unei astfel de decizii trebuie supusa la vot.

"De cinci luni de zile, PDL blocheaza o procedura, aceea de a lua act de o pierdere a unui mandat, daca esti incompatibil sau daca instanta te judeca. De cinci luni, Statutul deputatului si senatorului a ramas in forma veche, construita de PDL in 2006 si care ne pune intr-o situatie delicata, pentru ca MCV ne critica, adica Uniunea Europeana ne critica. Si cel mai neperformant partid in acest moment si cel mai antieuropean este PDL. Daca am fi fost corecti si daca am fi modificat Statutul si nu l-am fi contestat dupa traznaile noastre de la fiecare luna, sa stam la hotel, astazi am fi luat act de incetarea mandatului domnului George Becali si lui Aurel Nechita, pe procedura simplificata, propusa de mine si de domnul Nicolicea si intram si noi in randul tarilor civilizate. Asa, iar o sa fim criticati in raport, pentru ca obstructionam justitia, pentru ca noi asta facem: obstructionam justitia", a declarat Valeriu Zgonea, citat de MEDIAFAX.

Presedintele Camerei Deputatilor a acuzat PDL de faptul ca inca nu a intrat in vigoare un nou statut al parlamentarilor.

"Stam pe procedura veche si nu putem sa luam nicio decizie, pentru ca ne trebuie un raport de la Comisia juridica care sa sustina pozitia pe care a avut-o instanta. Asta ar insemna, din punctul nostru de vedere si din punct de vedere al Uniunii Europene, o interventie in actul de justitie, si este corecta! Stam pe loc si nu avansam in reforma parlamentara, pentru ca asa vor niste parlamentari de la PDL si asta este strategia PDL, sa traga de timp", a mai spus Zgonea.

Intrebat de jurnalisti daca locul lui Becali este vacant, presedintele Camerei Deputatilor a infirmat.

"Postul domnului Becali nu este vacant, a fost trecut pe proiectul de hotarare, el trebuie supus la vot in votul final si votat de catre parlamentari. Si voi vota saptamana viitoare ambele decizii", a spus Zgonea.

Citeste si:
Gigi Becali, declarații total neașteptate despre situația lui...
Gigi Becali, declarații total...

In sedinta de plen de miercuri, proiectul de hotarare elaborat de Comisia juridica privind incetarea mandatului lui George Becali a fost citit, insa nu a fost supus la vot.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.