Senatorul PNL Tudor Chiuariu a propus o serie de amendamente pentru revizuirea Constitutiei, intre acestea regasindu-se interzicerea finantarii partidelor politice prin donatii din partea societatilor comerciale sau interzicerea discriminarii bazate pe culoare sau orientare sexuala.

Chiuariu a depus la comisia de revizuire a Constitutiei o serie de amendamente care privesc legea fundamentala, intre acestea numarandu-se prevederi care interzic "finantarea partidelor politice prin donatii ale societatilor comerciale/persoanelor juridice cu scop lucrativ".

De asemenea, potrivit MEDIAFAX, senatorul PNL a propus reformularea articolului din Constitutie privind discriminarea, astfel incat sunt adaugate alte situatii in care acest lucru este interzis expres, respectiv discriminarea pe baza de culoare, trasatura genetica, apartenenta la o minoritate nationala, proprietate, nastere, dizabilitati, vasta sau orientare sexuala.

Totodata, Chiuariu propune introducerea unei prevederi in cazul proceselor, astfel incat cauzele sa fie solutionate "intr-un termen optim si previzibil".

Mai mult, el propune ca partile intr-un litigiu sa-l poata solutiona prin arbitraj.

Pe de alta parte, ratificarea tratatelor cu UE sau NATO, completarea sau modificarea se vor putea realiza prin adoptarea unei legi pentru care este necesar votul a doua treimi in plenul celor doua camere ale Parlamentului, mai propune el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.