Fostul presedinte al PDL Emil Boc a declarat, miercuri, ca excluderea din partid trebuie sa fie "varianta extrema", "exceptia exceptiilor", el sustinand ca regula trebuie sa fie dialogul si gasirea solutiilor pentru a pastra oamenii in partid.

"Eu nu am fost un fan al excluderilor din PDL si am recurs la astfel de masuri doar in anumite situatii exceptionale. In cazul excluderilor, trebuie atentie maxima si trebuie sa fie varianta extrema pe care sa o ai in aplicare cu privire la un membru si trebuie cumpanit foarte bine inainte de a se ajunge la o asemenea decizie. Excluderea din partid e solutia extrema, pana atunci trebuie sa se apeleze la toate modalitatile amiabile necesare pentru pastrarea membrilor in interior. Fiecare caz trebuie analizat cu maxima atentie. Sper ca si actuala conducere a PDL sa mearga in continuare pe aceeasi abordare pe care a avut-o partidul pana acum, si anume ca exceptia exceptiilor sa fie excluderea, regula sa fie dialogul si gasirea solutiilor pentru a ne pastra oamenii in partid", a spus Boc, intrebat, intr-o conferinta de presa, ce parere are despre anuntul vicepresedintelui PDL Alin Popoviciu, care propunea excluderea din partid a lui Cristian Preda, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu si Daniel Funeriu, transmite MEDIAFAX.

Despre demisia lui Daniel Funeriu din PDL, Boc a spus ca nu vrea sa comenteze "actele unilaterale".

"Actele unilaterale nu le discutam, pentru ca tin de optiunea personala a fiecaruia. Un om care a promovat reforma educatiei este un om valoros, dar in privinta optiunii personale nu comentez, este o decizie individuala, care are un aspect unilateral", a afirmat fostul lider al PDL.

Intrebat, totodata, daca se asteapta si la alte astfel de actiuni personale din partea unor membri ai PDL, Boc a spus ca nu stie.

"Preocuparea mea centrala este municipiul Cluj-Napoca, nu am toate datele sa stiu ce gandeste sau face fiecare membru din partid", a afirmat Emil Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.