Premierul Victor Ponta a asigurat autoritatile locale ca Guvernul va emite cat mai putine reglementari si va avea cat mai putine "interventii centraliste" care sa vizeze activitatea administratiei, deoarece nu vrea sa se cada iar in capcana de a crede ca din Palatul Victoria se stie ce trebuie facut in teritoriu.

"Ideea ca stii de la Palatul Victoria ce trebuie facut in Baia Mare, Satu Mare, Botosani sau intr-un sector al Bucurestiului este o idee gresita si sper sa nu cadem din nou in greseala de a crede ca de la nivel central se poate face totul mai bine", a spus Ponta la conferinta "Cities of Tomorrow": dezvoltarea urbana, incotro?, organizata de Camera de Comert si Industrie Romano-Germanǎ (AHK Romania) si MEDIAFAX.

El a adaugat ca, beneficiind de viziunea pe termen mediu si lung a mediului privat si a autoritatilor locale, in orasele Romaniei poate fi asigurat in urmatorii ani un nivel de viata "nu neaparat atat de repede" la nivelul unor orase din Germania sau alte tari europene, importanta fiind insa tendinta pozitiva.

Ponta a adaugat ca, in dezvoltarea oraselor, solutia o constituie parteneriatul real intre mediul privat, asociatiile neguvernamentale si autoriatile locale, deoarece acestea din urma nu dispun de resursele financiare si nici de toate informatiile necesare unei strategii pe termen lung.

Primul-ministru a aratat ca atat in Capitala, cat si in alte orase mai sunt multe de facut in privinta reducerii gradului de poluare, decongestionarii traficului, cresterii eficientei eneregetice si imbunatatirii tuturor lucrurilor care tin de calitatea vietii.

"Astazi, venind spre dumneavoastra, ma uitam ca, mai ales cand e vremea foarte frumoasa, Bucurestiul arata ca un oras in care se poate trai. Am realizat imediat insa ca, fiind prim-ministru, circulatia era mult mai usoara pentru mine decat pentru ceilalti locuitori ai orasului si, in mod sigur, daca as merge mai in profunzime, as vedea ca sunt enorm de multe lucruri de facut in orasele noastre". a afirmat Victor Ponta.

El a adaugat ca solutiile dezbatute la conferinta "Cities of Tomorrow" ar trebui sa se regaseasca intr-o strategie, care sa se si aplice, Romania fiind o tara bogata in strategii, dar extrem de saraca in aplicarea acestora.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.