Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, joi, ca PNL dezavueaza aprecierile facute de senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu la adresa PSD sau a liderului social-democrat, el aratand ca oricine mai incalca atat de clar protocolul USL va trebuie sa se desparta de partidul din care face parte si de USL.

"Dezavuam unele aprecieri, unele facute de Sorin Rosca Stanescu, la adresa PSD sau a lui Victor Ponta, acuzatii referitoare la forme de colaborare, control cu serviciile secrete, santajabilitate, astfel de afirmatii sau procese de intentii care nu-si au locul.(...) In felul acesta nu se poate colabora, nu se poate pastra increderea. Asadar, cu alte cuvinte, in chip categoric, noi consideram ca oricine mai incalca atat de clar articolul respectiv (din protocolul USL care interzice atacurile publice intre colegii de alianta, n.r.) va trebui sa se desparta de partidul din care face parte sau de USL", a spus Antonescu, dupa sedinta BPN al PNL, transmite MEDIAFAX.

El a mentionat ca acest episod creat de declaratiile facute de Sorin Rosca Stanescu a constituit obiectul unei discutii avute miercuri in cadrul USL, fiind reclamat de premierul Victor Ponta si de colegii social-democrati.

Antonescu a aratat ca liberalii vor fi foarte atenti la respectarea prevederilor din protocolul USL care interzic atacurile intre colegi de coalitie si il vor aplica fara ezitare.

"Punctul nostru de vedere este ferm si unanim in PNL: suntem absolut hotarati si decizia BPN de azi este ca acel articol, prevedere din protocolul USL care interizice atacurile publice reciproce la adresa colegilor, a partenerilor din coalitie, sa fie unul asupra caruia vom fi extrem de atenti si il vom aplica fara ezitare", a spus Antonescu.

El a aratat ca membrii USL pot sa exprime opinii divergente, personale, sa se manifeste liber in exprimare, aratand insa ca acuzatiile si etichetarile sunt de neaceptat.

"Si pentru Sorin Rosca Stanescu, si pentru toti colegii nostri, exista o personalitate, exista opinii la fiecare dintre noi. Trebuie sa predomine, atata vreme cat facem parte dintr-o alianta, o agenda comuna si un set de reguli", a mai spus Antonescu.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Citeste si: Sorin Rosca Stanescu, subiect de cearta intre Ponta si PNL


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.