Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la finalul sedintei USL, ca in cadrul Uniunii exista "o problema seriosa" care il priveste pe senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu.

"Avem o problema serioasa in USL, noi cei de la PSD am invocat articolul 1.1.4. din acordul USL care prevede foarte clar ca niciun membru al unui partid component nu poate sa atace partidele celelalte, in cazul de fata un senator PNL (Sorin Rosca Stanescu, n.r.) , si am cerut o pozitie clara a PNL. (...) Acum situatia este foarte grava, incat e foarte clar ca atunci cand un membru al unui partid component duce o campanie alaturi de grupuri de interese impotriva unui alt partid trebuie luata o decizie", a spus Ponta, precizand ca "din fericire" acest articol din protocolul USL nu a fost invocat de la infiintarea Uniunii.

Potrivit MEDIAFAX, premierul a evitat sa precizeze daca a cerut sanctionarea lui Sorin Rosca Stanescu si a sustinut ca a solicitat pozitia oficiala a PNL in acest caz.

In ceea ce priveste comisia senatoriala de ancheta in cazul interceptarii judecatorului CEDO, Corneliu Barsan, aceasta ar fi fost facuta de Rosca Stanescu "ca sa aiba de unde sa-si dea demisia", potrivit liderului PSD. "El are propria lui agenda, nu are legatura nici cu USL, nici cu nimic altceva. De ce a facut-o, ca sa-si dea demisia? E circ", a mai sustinut Ponta.

El a justificat ca presedintia comisiei de ancheta in cazul Barsan este detinuta de senatorul PSD Georgica Severin, deoarece astfel ar fi fost repartizata functia pe "algoritmul parlamentar".

Totodata, Ponta a apreciat ca Severin "a procedat foarte corect" in cadrul comisiei de ancheta.

Articolul 1.1.4. din protocolul USL invocat de Victor Ponta prevede: "Conflictele publice intre membrii partidelor, precum si atacurile publice impotriva unor colegi sau a unui partid din Alianta nu sunt permise".

De asemenea, in protocolul Uniunii mai exista o prevedere in cazul incalcarii prevederilor acestui document la punctul 9.10: "Sanctiunile pentru incalcarea protocolului se asimileaza celor pentru incalcarea statutelor partidelor, decise de fiecare partid in parte, din proprie initiativa sau la solicitarea celeilalte parti".

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Senatorii PNL care au demisionat din Comisia de ancheta a cazului judecatorului Corneliu Barsan afirma ca prin acest gest protesteaza fata de incercarea majoritatii PSD din Comisie de a musamaliza incalcarea imunitatii diplomatice a magistratului roman la CEDO.

Sorin Rosca Stanescu a sustinut ca "ingroparea" activitatii comisiei a fost dorita de catre membrii PSD ai acesteia, el aratand ca la varful conducerii PSD a existat o reticenta fata de anchetarea cazului de posibila incalcare a imunitatii diplomatice. "De ce anume, nu stiu, pot sa banuiesc legaturile care exista la varf cu domnul George Maior (...) Am certitudinea ca, fara sa vrem, incercand sa aflam adevarul in legatura cu aceasta interceptare, ne-am apropiat cumva de un caz extrem de grav si nu m-as mira ca intr-o buna zi sa aflam ca la capatul firului este presedintele Traian Basescu si directorul SRI", a mai afirmat Stanescu.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.