Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, la Calarasi, ca in vara lui 2012 PDL sustinea decizia Curtii Constitutionale ca presedintele sa reprezinte Romania la Consiliul European, dar vede ca acum seful statului are incredere in premier.

"PDL asta vara era pe baricade, pe partea buna a lucrurilor, dorind respectarea deciziei Curtii Constitutionale care spunea ca presedintele reprezinta Romania la Consiliul European. Vad ca este o foarte buna intelegere, e in regula, are incredere in premier, a plecat premierul!", a spus Blaga, raspunzand la o intrebare pe aceasta tema, transmite MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca la Consiliul European din 22 mai va participa premierul Victor Ponta, pe baza unui mandat pe care i-l va aproba pana la plecare si la care consilierii au inceput sa lucreze.

"Am decis ca, pe 22 mai, la Consiliu sa participe primul-ministru, in baza unui mandat pe care i-l voi aproba pana la plecare. Astazi (miercuri - n.r.) consilierul prezidential Bogdan Manoiu a inceput deja sa lucreze, cu o echipa de la Guvern, pe formularea mandatului pe care urmeaza sa il aprob", a spus seful statului, in conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

Citeste si: Ponta: Mandatul Romaniei la Consiliul European va fi prezentat luni


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.