Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca la Consiliul European din 22 mai va participa premierul Victor Ponta, pe baza unui mandat pe care i-l va aproba pana la plecare si la care consilierii sai au inceput sa lucreze, relateaza MEDIAFAX.

"Am decis ca pe 22 mai (la Consiliul European - n.r.) sa participe premierul, pe baza unui mandat pe care i-l voi aproba pana la plecare", a spus seful statului, in conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

Premierul Victor Ponta a declarat ca primirea din partea sefului statului a acordului pentru participarea la Consiliul European din 22 mai nu reprezinta "un cadou", mentionand ca a facut o cerere oficiala presedintelui Traian Basescu in acest sens.

"In general nu cred ca e un cadou sa te ocupi de problemele de energie sau de evaziune fiscala, foarte greu se poate vorbi de un cadou, e vorba de o responsabilitate. Conform deciziei CC de anul trecut aveam si puteam sa cer acest mandat, l-am cerut presedintelui si in mod formal am avut o discutie cu domnia sa si m-a informat cred ca ieri despre faptul ca e de acord, motiv pentru care consilierul prezidential, domnul Manoiu, cu reprezentantii Guvernului lucreaza la un mandat", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.