Victor Ponta i-a cerut ministrului Comunicatiilor, Dan Nica, sa gaseasca criterii transparente si clare pe baza carora sa fie disponibilizati angajatii de care Posta Romana nu mai are nevoie, adaugand ca, in opinia sa, printre cei vizati trebui sa se afle cei angajati pe criterii politice.

Solicitarea a fost adresata in sedinta de guvern.

"Sigur va trebui facuta o restructurare. Vor fi oameni care nu mai au cum sa ramana, pentru ca nu e nevoie, insa cel mai important, domnule ministru, va rog, sa discutati criteriile pe care se fac disponibilizarile. Cei care au venit pe criterii politice cred ca trebuie sa plece. Trebuie sa gasiti acele criterii. Oricum nu vor fi acceptate de toata lumea, dar trebuie sa fie cat mai transparente si cat mai clare", i-a spus Ponta ministrului, transmite MEDIAFAX.

El a sustinut faptul ca Guvernul doreste sa gaseasca o "solutie realista" si nu una care sa pacaleasca oamenii.

"Nu vreau sa-i pacalim pe oameni, vreau sa le spunem foarte clar ca, din 2009 incoace, cand compania a trecut pe pierdere sub conducerea PDL, s-au angajat 6.000 de oameni, in conditiile in care activitatea Postei, ca de altfel in toata lumea si in toata Europa, se reduce prin mijloacele moderne de comunicare", a explicat premierul.

Retail jobs

Referitor la nemultumirile angajatilor Postei Romane, Ponta si-a aratat solidaritatea cu acestia, dar a tinut sa sublinieze ca actiunile lor de protest nu trebuie sa aduca prejudicii pensionarilor.

"Sunt solidar, ii inteleg pe oameni. Nu inteleg si nu cred ca e corect sa se blocheze pensiile, pentru ca pensionarii nu au absolut nicio vina", a spus Ponta.

Totodata, premierul le-a spus ministrilor ca este nevoie ori de gasirea unui investitor privat de care Posta Romana ar avea nevoie, ori de restructurarea institutiei, astfel incat aceasta nu doar sa-si continue activitatea, ci sa aiba si o activitate care sa nu mai "produca pierderi".
Peste 1.500 de postasi din 21 de oficii din Bucuresti au intrerupt lucrul, luni si marti, nemultumiti ca managementul Postei Romane vrea sa impuna un numar de zile neplatite si sa reduca programul de lucru pentru toti salariatii.

Citeste si:
Ponta: Pe Ceaușescu l-am împușcat că nu făcea datorii, pe cei de...
Victor Ponta: Pe Ceaușescu...

Liderul sindical Matei Bratianu a declarat ca Posta Romana ar putea sa disponibilizeze in acest an un numar de 4.000 de salariati, din totalul de 32.000, ca urmare a scaderii volumului de prestatii postale, numarul fiind estimativ si calculat in baza normativului de activitate din 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.